Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

LOs nye kjønnsprofil

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LO-leder Gerd-Liv Valla brukte gårsdagens presseseminar foran vårens LO-kongress til å sette sitt eget stempel på organisasjonen. Der ble sekretariatets innstilling til nytt handlingsprogram for LO presentert. Dette skal så behandles av de drøyt 300 utsendingene på kongressen, som finner sted i mai. Valla trakk fram forslagene til tiltak for økt likestilling mellom kjønnene først, formodentlig fordi hun mener disse er viktigst.

Denne prioriteringen av likestillingssaker gjenspeiler for det første at LO-lederen er kvinne, og at 5 av 8 i den sentrale LO-ledelsen er kvinner. Andelen kvinnelige medlemmer i LO har også økt siden forrige kongress, blant annet som følge av sammenslåingen av det gamle Kommuneforbundet og Hjelpepleierforbundet.

Ikke minst gjenspeiler den nye likestillingsprofilen at kvinnene er blitt den nye arbeiderklassen i samfunnet. De tjener gjennomgående mindre enn menn. De har gjennom videreføring av tradisjonelle kjønnsrollemønstre den tyngste børa totalt med dobbeltarbeid ute og hjemme. Mange løser dette individuelt ved å ta deltidsstilling, noe som svir økonomisk både for kvinnene selv og for dem de skal forsørge.

Den nye kjønnsprofilen gir LO et nytt ansikt. Bildet som sitter igjen fra forrige århundre, er mannlige industriarbeidere i blå arbeidsklær. Dagens arbeidsliv er annerledes. Belastningene er også annerledes. Derfor er også arbeidstakernes krav blitt annerledes. Menn, privat og i arbeidsliv, ser at de er like tjent med full likestilling på arbeidsmarkedet som kvinner. Kvinner er ikke lenger en arbeidskraftreserve. Derfor blir krav om ammefri og full barnehagedekning like naturlig fra den tidligere mannsbastionen som de er det fra eksempelvis Ap-kvinnene.

Vi skal ikke her ta stilling til de enkelte forslagene. Flere av dem vil utvilsomt bli møtt med motargumenter fra regjeringen og fra arbeidsgiverhold. Kanskje også fra kvinner som er uenige i behov og virkemåte. Men en offensiv likestillingsprofil vil utvilsomt ha større appell enn bildet av LO som et bakstreversk gubbevelde. Slik sett er forslaget til nytt handlingsprogram også et ledd i valgkampen.