YACHT: Helikopteret forsøkte i går kveld å lande på yachten Bacarella, men styrtet i vannet da noe gikk galt. Ifølge BT kan en presenning ha vært årsak til ulykken. Foto: Paul S. Amundsen / Dagbladet
YACHT: Helikopteret forsøkte i går kveld å lande på yachten Bacarella, men styrtet i vannet da noe gikk galt. Ifølge BT kan en presenning ha vært årsak til ulykken. Foto: Paul S. Amundsen / DagbladetVis mer

Løs presenning kan ha vært årsak til helikopterulykken i Bergen

Video viser løs presenning. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om saken? Ring oss på 24000000, send SMS til 2400 eller e-post til 2400@db.no.

En presenning som ble virvlet opp, kan ha forårsaket helikopterulykken i Byfjorden i Bergen onsdag kveld.

En video som ble tatt opp på yachten der helikopteret skulle lande, viser en løs presenning som plutselig blir virvlet opp fra dekk. Den blir kuttet i biter idet den treffer rotorbladene. Deretter roterer helikopteret et par ganger før det faller noen meter og havner opp ned i vannet, skriver Bergens Tidende.

Politiet og Havarikommisjonen gikk torsdag ettermiddag om bord i yachten Baracella. Målet var blant annet å samle informasjon som kan bidra til å forklare hva som forårsaket ulykken.

Etterforskerne har sikret seg videoopptaket som er tatt opp med et kamera som peker mot akterdekket der helikopteret skulle lande.

Tre menn var om bord i helikopteret som styrtet onsdag kveld. En av dem er kritisk skadd, mens de to andre er lettere skadd. To av dem skal være britiske statsborgere og er 53 og 62 år gamle.

Det var like etter klokka 21.30 onsdag at politiet i Hordaland meldte om helikopterstyrt utenfor Sandviken i Bergen, like ved en yachten Bacarella.

- Alt tyder på at helikopteret hadde planer om å lande på en yacht og at den til en viss grad klarte det, men så skjedde noe som gjorde at det ikke klarte å lande likevel, ifølge vitneforklaringer. Helikopterkroppen var ikke gått ned, så den slepes nå til land av brannbåt, fortalte operasjonsleder Bjarte Rebnord til Dagbladet onsdag kveld.

(Dagbladet/NTB)