Løsepengene lå klare til amatørmessige kidnappere

Kidnapperne kunne følge Anneli-Maries bevegelser over Facebook.

VILLE BETALE: Faren hennes hadde de 11 millioner kronene i løsepenger stående klare - men de diletantiske kidnapperne krevde pengene sendt online til Malaysia - en umulig plan.  Foto: Privat/politiet
VILLE BETALE: Faren hennes hadde de 11 millioner kronene i løsepenger stående klare - men de diletantiske kidnapperne krevde pengene sendt online til Malaysia - en umulig plan. Foto: Privat/politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Løsepengene lå klare til å bli overlevert - men kidnapperne ville heller - av uforståelige årsaker - ha pengene sendt online til Indonesia eller Malaysia. Problemet var bare at de verken hadde en bankforbindelse der - eller en konto hvor pengene kunne settes inn. 

Beløpet på knapt 11 millioner kroner var dessuten så høyt at en slik transaksjon på forhånd må godkjennes av tyske bankmyndigheter - en prosess som tar flere dager.

- Dette nærmere seg grensen for hvor dilletantiske det går an å bli. Gjerningsmennene visste ikke en gang hvordan pengene skulle overføres - eller hvordan dette eventuelt kunne ordnes via nettbank, fnyste Dresdens politidirektør Dieter Kroll under en pressekonferanse om saken nå i formiddagen.

DNA avslørte Etterforskere opplyser anonymt i Bild Zeitung at planleggingen av ugjerningen var amatørmessig. Ikke bare etterlot 39-åringen sitt eget DNA på Anneli-Maries sykkel.

De to karene bar heller ikke masker, slik at offeret etterpå ville ha vært i stand til å identifisere begge to. Sannsynligvis var det risikoen for å bli avslørt, som gjorde at de bestemte seg for å kvele henne med et belte, og etterpå grave liket ned utenfor bondegården som de brukte til skjulested.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.