Løshund reddet forlatt baby

La babyen sammen med valpene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Løshunden var på jakt etter mat da den fant den forlatte babyen i skogen Ngong Forest utenfor Nairobi, melder AP.

Bar barnet over veien

Barnet lå i en plastpose og var trolig forlatt i skogen for å dø. Hunden bar deretter den lille jenta med seg og la henne blant sine egne valper.

På veien måtte hunden krysse en trafikkert motorvei og ta seg over et piggtrådgjerde i det fattige området utenfor Nairobi.

Det er den kenyanske avisa Daily Nation som skriver om den fantastiske, Mowgli-liknende historien. Den lille jenta ble trolig forlatt på onsdag og funnet av hunden to dager senere, forteller Aggrey Mwalimu, som eier eiendommen der løshunden hadde slått seg ned før valpene ble født.

Jenta er nå brakt til Kenyatta National Hospital i Nairobi, ifølge AP. Ingen har gjort krav på barnet enda.

Fin form
Barnet veier 3,3 kilo og skal være i god form. Hun får antibiotika og reagerer fint på behandlingen. Ifølge talskvinne Hannah Gakuo ved sykehuset har de ansatte gitt den lille jenta tilnavnet Angel.

I Kenya blir mange barn forlatt av foreldrene sine. Noen barn har til og med blitt dumpet i grøfter som brukes som offentlige toalett. Årsaken til at mødre forlater de nyfødte, er ofte fattigdom eller at barnas fedre har gått fra dem.

REDDET JENTA: Løshunden som reddet jenta står sammen med 11 år gamle Felix Omondi. Foto: Scanpix/AP
REDDET JENTA: Løshunden som reddet jenta står sammen med 11 år gamle Felix Omondi. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Forlatte barn som blir funnet, blir brakt til Kenyatta-sykehuset fordi det er et offentlig sykehus. Folk kommer nå til sykehuset for å gi klær og bleier til lille Angel.