Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslater 64-åringen som er siktet for drapet på Sigrid

Ber om forlenget varetekt for 37-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet melder tirsdag formiddag at de mener bevisene er styrket mot 37-åringen, men at bevisene mot 64-åringen ikke er styrket. De løslater derfor 64-åringen fra varetektsfengsel på torsdag.

- Bakgrunnen for det er en helhetsvudering av bevisbildet og av det som har kommet frem av etterforskningen så langt, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i en pressekonferanse tirsdag. 

Hun understreker samtidig at 64-åringen ikke er sjekket ut av saken.

  - Tillit til politiet - Familien er ikke så opptatt av hvem som sitter varetektsfengslet og er siktet i saken. De er opptatt av at den eller de som kjenner sannheten om hva som skjedde med Sigrid forteller det, sier advokat harald Stabell, som er bistandsadvokat for familien.

Han sier familien har tillit til politiets vurderinger.

- Foreldrene har tillit til at politiet foretar de riktige vurderinger i saken, enten det er om fengslinger eller annet. De tar ikke stilling til om de bør sitte i varetekt eller ikke, men stoler på politiet. Det er en holdning det står respekt av, mener jeg, sier Stabell.

Måtte ta stilling Politiet måtte innen torsdag ta stilling til og eventuelt begjære de to drapssiktede videre varetektsfengslet. Oslo tingrett har hele tida siden pågripelsen og første fengsling i begynnelsen av september ment at mistankegrunnlaget har vært svakere hos 64-åringen enn hos 37-åringen.

37-åringen skal avhøres på nytt på fredag, og vil torsdag bli begjært videre varetektsfengslet med restriksjoner. Begge de siktede nekter straffskyld.

LØSLATES: Politiadvokat Cecilie Gulnes sa i en pressekonferanse tirsdag at 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken vil bli løslatt på torsdag. Foto: Torgeir Krokfjord. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LØSLATES: Politiadvokat Cecilie Gulnes sa i en pressekonferanse tirsdag at 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken vil bli løslatt på torsdag. Foto: Torgeir Krokfjord. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Vi ser for at de kriminaltekniske bevisene er ferdigstilt på nyåret, så inntil da så kommer politiet til å holde kortene tett til brystet. Etterforskningen kommer til å pågå frem mot sommeren, og det er det tidsperspektivet vi forholder oss til, sier Gulnes.

Tilbake til funnstedet 64-åringen, som er en av de to som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, var mandag tilbake ved verkstedet han disponerer i Kolbotn i Akershus.

Politiet fant den savnede jenta like bak verkstedet og mener å kunne knytte 64-åringens verksted til funnstedet. En 37 år gammel mann er også siktet for drapet.

- Politiet har hatt med min klient til verkstedet hans der det er gjennomført et avhør, sier advokat Aase Karine Sigmond, 64-åringens forsvarer til Dagbladet.

Pressekonferanse 64-åringens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond, opplyser til Dagbladet at hun vil avholde en pressekonferanse ved sitt kontor klokka 14 i ettermiddag.

Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken vil bli løslatt. På bildet: forsvarer  Aase Karine Sigmond. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken vil bli løslatt. På bildet: forsvarer Aase Karine Sigmond. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

64-åringen begjærte seg løslatt i forkant av forrige fengslingsmøte 4.oktober, men politiet fikk medhold i sin begjæring, og 64-åringen ble varetektsfengslet i fire nye uker.  

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept ved et verksted i Kolbotn i Akershus 3.september, etter å ha vært savnet siden natt til 5. august. To menn er siktet i saken. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet drept ved et verksted i Kolbotn i Akershus 3.september, etter å ha vært savnet siden natt til 5. august. To menn er siktet i saken. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer