Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslater drapsforsøk-siktet etter restaurant­skyting på Vestli

Opp mot 15 personer skal ha deltatt i angrepet da det ble skutt i en restaurant på Vestli lørdag.

ANGREP: Det var her, på Vestli torg, angrepet begynte lørdag kveld. Så mange som 15 personer, fler av dem med maske, skal ha gått til angrep. En person er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANGREP: Det var her, på Vestli torg, angrepet begynte lørdag kveld. Så mange som 15 personer, fler av dem med maske, skal ha gått til angrep. En person er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt ut fullt drama på Vestli torg øverst i Groruddalen i Oslo rundt 19.30 lørdag kveld da en rekke maskerte personer skal ha gått til angrep.

Vitner har beskrevet til Dagbladet at det var omkring 15 menn som gikk til angrep på en eller to personer. De fleste av angriperne var maskerte. Det som skal ha vært to ofre skal til slutt ha søkt tilflukt på do inne på en restaurant.

Det var da det avfyrt skudd inne i restauranten. Ingen ble skadd i skytingen, men politiet fant en tomhylse på stedet, mens gjerningsmennene hadde forduftet.

Ikke varetekt

Mandag ble en mann i 20-åra siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk for angrepet. Mannen har nå sittet i omfattende avhør med politiet, men vil ikke bli framsatt for varetektsfengsling.

- Det blir ikke framstilling for varetekt på personen som er pågrepet. Vi kan imidlertid ikke utelukke ytterligere pågripelser, og denne saken etterforskes videre, sier politiførstebetjent Kjetil Moen til Dagbladet onsdag.

Mannen vil dermed bli løslatt i løpet av dagen.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal bare én av personene som deltok i angrepet lørdag kveld ha hatt skytevåpen. Politiet ønsker ikke å bekrefte dette eller om de har beslaglagt et våpen.

BEREDSKAP: Politier hat satt ut flere mobile enheter på Vestli etter skyting og bråk. Her er en av patruljene mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
BEREDSKAP: Politier hat satt ut flere mobile enheter på Vestli etter skyting og bråk. Her er en av patruljene mandag kveld. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

- Det er foreløpig samme siktelse på mannen, altså drapsforsøk eller medvirkning. Årsaken til at han ikke blir framstilt for varetekt er en samlet vurdering av hvor delaktig personen skal ha vært og andre forhold, sier Moen.

Går gjennom overvåkning

Politiet har også avhørt en person de beskriver som fornærmet i saken. De vil imidlertid ikke gå ut med motiv, om den siktede er kjenning av politiet eller hvorvidt angrepet er knyttet til kriminelle gjenger.

- Vi ønsker per nå ikke å gå inn på hvilket miljø disse tilhører, sier han.

Politiet vil heller ikke gå i detalj på hvor mange personer de mener er var involvert i angrepet.

- Vi har foretatt en rekke vitneavhør og sikret videomateriale. Vi sjekker alibi på flere folk, sier han.

At angrepsmennene var maskert gjør etterforskningen vanskeligere. Flere av angrepsmennene skal også ha blitt spredt i forskjellige retninger etter angrepet, og vitner har fortalt om biler som kjørte bort fra steder.

- Vi har en formening og hva som har skjedd her og hvordan dette er gjort, men dette er noe vi ønsker å avhøre flere om, sier han.

- Livredde

Politiet har fortsatt sikringsarbeid igjen på stedet og skal gjennomgå flere overvåkningsbilder fra hendelsen.

Ifølge et at vitnene Dagbladet har snakket med, var angrepet kortvarig.

- Vi var livredde de to-tre minuttene det pågikk. De maskerte mennene jaktet på to menn, og det ble avfyrt et skudd inne på et spisested. Alle forsvant like fort som de kom, og vi var skrekkslagne tilbake. Nå må det komme tiltak. Vi kan ikke oppleve dette igjen, sier et vitne til Dagbladet.

Søndag ble det også løsnet skudd på Stovner - nabostoppet til Vestli på T-banen. Ingen ble skadd.

Mer bråk

Også i går kveld var det bråk på Vestli mellom omkring 20 ungdommer.

Politiet fikk melding like etter klokka 23 tirsdag fra en tilfeldig forbipasserende i området. Hun hadde observert en gruppe ungdommer som ropte og skrek til hverandre.

-Vi fikk melding rundt klokka 23 om ordensforstyrrelser, at det skulle være et slagsmål. Det var 20 ungdommer som ropte og skrek og det var tilløp til slagsmål, sier operasjonsleder Cathrine Sylju ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

De involvert er gutter og menn i alderen 17–20 år, og ble bortvist fra området til klokka 8 i morgen tidlig. Det skal være snakk om personer som bor på Oslo øst og flere av dem var kjent for politiet for til dels alvorlig kriminalitet.

Etter den siste tids hendelser har politiet stasjonert ut en del ekstra personell i området, og var derfor raskt på stedet.

- Så vi får fått kontroll på de vi mener er involvert, til tross for at de løp i alle retninger, sier Sylju.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media