Løslater fire siktede etter dødsfallet i Lofoten

- Mistanken er svekket.

DØDSFALL: Mannen ble funnet død i dette huset. Foto: Eric Fokke / NTB scanpix
DØDSFALL: Mannen ble funnet død i dette huset. Foto: Eric Fokke / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire polske statsborgerne, tre menn og én kvinne, som i går ble pågrepet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter at en Thor Alstad-Kristiansen (49) ble funnet død i et hus i Valberg i Nordland, satt i går kveld i avhør. I dag ble all løslatt, etter at mistanken mot dem er svekket, melder NTB.

- Vi mener vilkårene for å varetektsfengsle dem ikke er tilstede, da mistanken mot dem er svekket, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl til Dagbladet.

Hun sier at siktelsene forløpig opprettholdes, i påvente av den foreløpige obduksjonsrapporten.

- De siktede har forklart seg i det vesentligste i overenstemmelse med hverandre. Forklaringene stemmer også med andre opplysninger i saken, sier Dahl.

De fire skal ha forklart at de ikke var tilstede da Alstad-Kristiansen døde, og at de ikke vet hvordan det kan ha skjedd. De fire bodde i huset som var eid av 49-åringen, som leietakere. Mannen var bosatt i Telemark, men hadde arvet huset.

Alstad-Kristiansen var meldt savnet før han ble funnet død med synlige skader i huset. Nordlys melder at skadene var både på kroppen og hodet. Den siste kontakten 49-åringen skal ha hatt med en bekjent, skal ha vært en telefonsamtale tirsdag kveld. Da var han i huset på Valberg.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram