LØSLATER: 23 personer ble arrestert etter at boligenhetene ved Lier ventemottak ble påtent og brant ned til grunnen onsdag. Nå blir flere av de pågrepne løslatt. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
LØSLATER: 23 personer ble arrestert etter at boligenhetene ved Lier ventemottak ble påtent og brant ned til grunnen onsdag. Nå blir flere av de pågrepne løslatt. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Løslater flere av pågrepne etter asylbrannen

Bare åtte vurderes som sentrale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Bare åtte av de 23 som er siktet etter brannen på ventemottaket i Lier vurderes som sentrale i opptøyene. Flere av de pågrepne vil bli løslatt i løpet av torsdag.

Politiet avhørte onsdag ettermiddag og kveld åtte av de 23 personene som ble pågrepet tirsdag kveld. Politiet opplyser at åtte av dem vurderes som sentrale i opptøyene på ventemottaket.

Den foreløpige siktelsen lyder fremdeles på grovt skadeverk, og det er ikke avgjort om noen av siktelsene skal endres til mordbrann.

I løpet av torsdag vil det bli bestemt hvem av de siktede som skal begjæres fengslet, og hvem som skal tilbake til mottak. - Flere av de arresterte vil bli løslatt i løpet av dagen, opplyser politifullmektig Vibeke Gjøslien Martins til NTB.

Det vil i løpet av torsdagen bli avklart hvor mange som skal overføres til Trandum, som er et lukket utlendingsinternat.

De åtte som er formelt avhørt sitter i arresten på politihuset i Drammen

Politiet vil i løpet av dagen gjennomføre tekniske undersøkelser på åstedet, og en likhund skal gå gjennom brannruinene som politi og brannvesen ikke rakk å gjennomsøke.

(NTB)