Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslater Guantánamo-fanger

USA har løslatt 13 fanger fra Guantánamo-basen på Cuba og fløyet dem hjem til Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tretten fanger fra krigen i Afghanistan ble torsdag fløyet ut av den amerikanske Guantánamo-basen på Cuba. De 13 fangene ble fløyet tilbake til Afghanistan, der de blir overlevert til afghanske myndigheter og deretter løslatt.

Fanger kan bli løslatt dersom det blir besluttet at de ikke lenger utgjør noen trussel, ikke er av etterretningsverdi eller ikke er etterlyst av amerikanske myndigheter. Hittil er bare 23 av de til sammen mer enn 660 fanger blitt løslatt fra fangeleiren på den amerikanske marinebasen på Cuba.

De fleste blir holdt fanget uten siktelse og uten tilgang til advokat etter at de ble tatt til fange i Afghanistan. USA kaller dem «ulovlige krigere», slik at de slipper å gi dem rettighetene de ville ha krav på som krigsfanger.

Den amerikanske avdelingen av Amnesty International krevde denne uka igjen at fangene enten blir formelt siktet eller løslatt.

(NTB-AFP-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media