Løslater kvinner og barn

Kaprerne lar kvinner og barn forlate flyet som nå står på flyplassen utenfor Medina i Saudi-Arabia. Samtidig truer de med å drepe et gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreflygeren har fått forlate flyet for å få tak i mat og vann, og skal vende tilbake igjen. Kaprerne truer med å drepe en passasjer dersom han ikke kommer tilbake.

Såret tre

Kaprerne skal ha såret tre passasjerer for å vise at de mener alvor med kapringen. Et besteningsmedlem ble såret under selve kapringen.

Det kaprede flyet har 170 passasjerer. Saudi-arabiske myndigheter forhandler nå med de tsjetsjenske kaprerne. Kravet er at russerne skal trekke seg ut av Tsjetsjenia.

Flyet står på Prins Mohammed bin Abdel Aziz-flyplassen utenfor muslimenes hellige by Medina vest i landet. Rykter sier at kaprerne har planlagt en videre flyrute til Afghanistan.

Flyet er en Tupolev 156. Flyet, som skulle til Moskva, har rundt 170 passasjerer om bord. 64 skal være tyrkere, 98 antas å være russere og 12 personer tilhører mannskapet, ifølge Electronic Telegraph..

Minst én av passasjerene er et spedbarn.

Flyet var på et charteroppdrag da det ble kapret like etter at det tok av fra Atatürk flyplass.

Løslater kvinner og barn

Kapring nummer 5

Tsjetsjenske separatister kapret både et tyrkisk-kypriotisk fly og en russisk ferje ved Svartehavet i 1996, da konflikten mellom de russiske styrkene og tsjetsjenske separatister var på det mest spente.

Det er den femte flykapringen fra en tyrkisk flyplass siden 1998. (NTB)

FORHANDLER: Kvinner og barn slippes fri fra flyet, som nå står på en flyplass utenfor Medina.