Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslater russ (18) som er sikta for grov vold

Medruss (19) påført hjerneblødning og kraniebrudd. Mistanken mot ham er styrket, sier politiet.

RUSSEFEST:  Mellom 30-40 russebusser hadde samlet seg på parkeringsplassen til Plantasjen på Hvam natt til i går. 
Foto:  Morten Holm / Scanpix
RUSSEFEST: Mellom 30-40 russebusser hadde samlet seg på parkeringsplassen til Plantasjen på Hvam natt til i går. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 år gammel mann fra Lørenskog som er siktet for grov vold mot en medruss under en russesamling på Skedsmo natt til i går, er løslatt fra politiets varetekt.

Ifølge politiet er mistanken mot ham likevel styrket etter den innledende etterforskningen.

- Sikta er løslatt fordi vi har fått sikret de sentrale vitneforklaringene. Det er anses ikke å være konkret fare for at han vil påvirke andre vitner om han løslates, sier politiadvokat Tore Andersen ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Kan ikke avhøre offeret Offeret, en 19 år gammel mann fra Enebakk ligger fortsatt på Oslo universitetssykehus med kraniebrudd og hjerneblødning.  

- Hans helsetilstand gjør at vi ikke har kunnet avhøre ham enda, sier Andersen.

18-åringen nekter for å ha noe med volden å gjøre.

- Han mener han er blitt forvekslet med en annen. Han var på stedet edru som sjåfør og sier han ikke har vært involvert i slagsmålet over hodet, sier hans forsvarer Simon Stende til Dagbladet

Ny mistenkt En annen russ har i tillegg fått status som mistenkt voldsutøvelse mot en annen person på samme fest. Offeret fikk en tann slått ut.  

- Mistenkte ønsket ikke å forklare seg for politiet, i alle fall ikke uten forsvarer. Det er en rett han har. Om han vil forklare seg med forsvarer gjenstår å se, sier Andersen. 

Mellom 30-40 russebiler var samlet på parkeringsplassen ved Plantasjen i Skedsmo da det kom til en konfrontasjon mellom to grupperinger natt til i går. Fortsatt er det uklart om det var en slåsskamp som utartet seg eller om offeret ble slått rett ned.  

- Her er det noe sprikende forklaringer. Det som er sikkert er at det har vært turbulent og opphetet stemning. Om noen har kommet fra sidelinja og benyttet seg av denne oppheta stemningen eller ikke vil den videre etterforskningen bringe på det rene. Vi har innkalt 14 nye vitner. Det er sikret tekniske bevis og DNA, sier politiadvokaten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media