Løslater siktede (21) i Lindeberg-drapet

Siktelsen opprettholdes.

FORSVARER: Advokatfullmektig Inam Ali. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FORSVARER: Advokatfullmektig Inam Ali. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I februar ble en 21 år gammel mann pågrepet og siktet for medvirkning til drap på Shazad Aslam (40) på Lindeberg i Oslo. Nå er mannen løslatt, opplyser hans forsvarer Inam Ali til Dagbladet. Siktelsen mot mannen opprettholdes.

- Etterforskningen har pågått i et år. Når vår klient nå blir løslatt åtte uker etter pågripelsen tolker vi det dithen at mistankegrunnlaget mot ham er svekket, sier Ali.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby bekrefter at siktede er løslatt, men sier de mener mistanken mot ham ikke er svekket.

- Siktede er løslatt, men siktelsen opprettholdt. Løslatelsen skyldtes at det ikke lenger forelå bevisforspillelsesfare. Med bakgrunn i mistankens styrke anså vi det heller ikke å være grunnlag for såkalt rettshåndhevelsesarrest, skriver Kraby i en tekstmelding.

DREPT: Shazad Aslam (40). Foto: Privat
DREPT: Shazad Aslam (40). Foto: Privat Vis mer

Rettshåndhevelsesarrest brukes når det kan støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet om en siktet løslates. Vilkåret for å holde noen i varetekt på dette grunnlaget er at det må være en tilståelse eller andre forhold som i særlig grad styrker mistanken.

Aslam ble skutt og drept med en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin, utenfor sitt eget hjem på Lindeberg. Våpenet ble funnet av en forbipasserende person ved åstedet morgenen etter drapet.

Politiet mener at 40-åringen ikke var noe tilfeldig offer, noe som skyldes mannens forhistorie. I 1996 begikk han tre drapsforsøk på fire timer og ble da omtalt som «Oslo-desperadoen». Etter at han slapp ut fra soning skal han ha levd et lovlydig liv som T-banesjåfør og familiefar.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer