Løslater siktet etter Grimstad-dødsfall

50-åringen som er siktet etter at hans kone ble funnet død i Grimstad tidligere i januar, ble fredag satt fri fra varetekt.

BLIR LØSTLATT: Politiet i Grimstad løslater nå den 50 år gamle litaueren som var siktet for å ha drept sin 34 år gamle kone. Foto: Sondre Holvik Lillerore
BLIR LØSTLATT: Politiet i Grimstad løslater nå den 50 år gamle litaueren som var siktet for å ha drept sin 34 år gamle kone. Foto: Sondre Holvik LilleroreVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet skrev i forrige uken om den 50 år gamle litaueren som var siktet for legemsbeskadigelse etter at hans 34 år gamle kone ble funnet død mandag kveld. Nå løslater politiet i Grimstad mannen.

Ikke straffbar handling Politiet sier mistanken mot mannen er svekket. Etterforskningen så langt tyder på at kvinnen ikke ble utsatt for noe kriminelt.

- Vi ser det nå som mindre sannsynlig at det har skjedd en straffbar handling enn hva det var kort tid etter at kvinnen ble funnet død, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidistrikt til NTB.

Den 34 år gamle kvinnen ble funnet døde i parets bolig i Grimstad mandag 10. januar. Ektemannen ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Tre dager senere ble han varetektsfengslet i fire uker.

Løslater 50-åringen Siktelsen mot ham opprettholdes foreløpig.

- Saken er fortsatt under etterforskning. Men vi vil alltid vurdere etter hvert hvordan mistanken står i en sak, sier Ryengen.

Avhør av både 50-åringen og vitner har svekket mistanken mot ham. De tekniske undersøkelsene på stedet støtter funn i avhør.

Siktede har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt. Han har forklart at kona døde etter å ha falt.

(NTB)