Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslater trolig siktet voldtektsmann (15) etter voldtekt ved Stortinget

Verken offer eller vitner har meldt seg. Vitner skal ha filmet voldtekten.

VOLDTATT: I nærheten av Stortinget ble en ung kvinne voldtatt av en formentelig 15-åring natt til i går. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VOLDTATT: I nærheten av Stortinget ble en ung kvinne voldtatt av en formentelig 15-åring natt til i går. Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ung kvinne ble natt til i går utsatt for en voldtekt ved Stortinget i Oslo sentrum klokka 2.30 natt til i går. Politiet gikk raskt til pågripelse på en ung asylsøker fra Nord-Afrika, men fornærmede har ikke meldt seg etter episoden.

- Hun har ikke meldt seg. Vi jobber nå med en kort pressemelding der vi oppfordrer fornærmede og vitner til å melde seg. Vi gjør alt vi kan for å komme i kontakt med henne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Filmet med mobilkamera Fornærmede er ifølge politiet formentlig en norsk kvinne i 20-årene. På videoen kan man se flere personer som er vitne til hendelsen, herunder personer som filmer med mobilkamera.

For hvis kvinnen ikke melder seg, har politiet heller ingen sak mot gjerningspersonen.

- Siktede er formentelig 15 år, så det vil påvirke vår vurdering om hvor lenge han skal sitte fengslet. Det er ikke sannsynlig at vi vil framstille han for fengsling i dag. Det er mest sannsynlig at han løslates i morgen, sier Kraby.

Spesiell sak - Det er en veldig spesiell sak når vi har gjerningsmann, men ikke offer, i en slik sak, mener Kraby.

Politiets viktigste bevis for at 15-åringen er riktig person og at det hele faktisk er en voldtekt er video fra sikkerhetssenteret på Stortinget.

- Det er ikke vold, men det at hun ikke har evnet å motsette seg, som vi ser på som det viktigste. Det bærer preg av at hun kan ha vært svært påvirket av alkohol, sier Kraby.

Vitner oppfordres til å ta kontakt med politiet på telefon 02800.