Løslater trolig siktet voldtektsmann (15) etter voldtekt ved Stortinget

Verken offer eller vitner har meldt seg. Vitner skal ha filmet voldtekten.

VOLDTATT: I nærheten av Stortinget ble en ung kvinne voldtatt av en formentelig 15-åring natt til i går. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VOLDTATT: I nærheten av Stortinget ble en ung kvinne voldtatt av en formentelig 15-åring natt til i går. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ung kvinne ble natt til i går utsatt for en voldtekt ved Stortinget i Oslo sentrum klokka 2.30 natt til i går. Politiet gikk raskt til pågripelse på en ung asylsøker fra Nord-Afrika, men fornærmede har ikke meldt seg etter episoden.

- Hun har ikke meldt seg. Vi jobber nå med en kort pressemelding der vi oppfordrer fornærmede og vitner til å melde seg. Vi gjør alt vi kan for å komme i kontakt med henne, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby ved Vold- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Filmet med mobilkamera Fornærmede er ifølge politiet formentlig en norsk kvinne i 20-årene. På videoen kan man se flere personer som er vitne til hendelsen, herunder personer som filmer med mobilkamera.

For hvis kvinnen ikke melder seg, har politiet heller ingen sak mot gjerningspersonen.

- Siktede er formentelig 15 år, så det vil påvirke vår vurdering om hvor lenge han skal sitte fengslet. Det er ikke sannsynlig at vi vil framstille han for fengsling i dag. Det er mest sannsynlig at han løslates i morgen, sier Kraby.

Spesiell sak - Det er en veldig spesiell sak når vi har gjerningsmann, men ikke offer, i en slik sak, mener Kraby.

Politiets viktigste bevis for at 15-åringen er riktig person og at det hele faktisk er en voldtekt er video fra sikkerhetssenteret på Stortinget.

- Det er ikke vold, men det at hun ikke har evnet å motsette seg, som vi ser på som det viktigste. Det bærer preg av at hun kan ha vært svært påvirket av alkohol, sier Kraby.

Vitner oppfordres til å ta kontakt med politiet på telefon 02800.