Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslates grunnet coronapandemien

President Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen får sone resten av straffen hjemmefra.

LØSLATES: Michael Cohen løslates fra fengsel på grunn av coronaviruset. Foto: REUTERS / Jeenah Moon / NTB scanpix
LØSLATES: Michael Cohen løslates fra fengsel på grunn av coronaviruset. Foto: REUTERS / Jeenah Moon / NTB scanpix Vis mer

Donald Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, har fått beskjed om at han vil bli løslatt lenge før han har sonet ferdig sin straff, ifølge CNN.

Det føderale fengselsvesenet har opplyst at årsaken til den tidlige løslatelsen er coronapandemien.

Den siste tiden har fengselsvesenet redusert antall innsatte i fengslene ved å overføre ikke-voldelige innsatte, og innsatte som er i risikogrupper, til hjemmesoning.

Hjemmesoning

Cohen soner for tiden den tre år lange fengselsstraffen han ble idømt i desember 2018 i Otisville i New York. Der har 14 innsatte og sju ansatte testet positivt på coronaviruset.

Cohen må nå sone resten av straffen i sitt eget hjem. Han må sitte i karantene i 14 dager i fengselet før han kan løslates derfra. Han skulle opprinnelig ha sittet i fengselet fram til november 2021.

Cohen, som lenge var Donald Trumps betrodde advokat og uttalte at han «ville ta ei kule» for presidenten, ble dømt for skattesvik og for å ha brutt loven om valgkampfinansiering.

Sistnevnte lovbrudd dreide seg om at han sto bak utbetalingen av hysjpenger til pornostjernen Stormy Daniels, for at hun skulle holde tett om en påstått affære med Donald Trump.

Raid

Saken mot Cohen ble for alvor dratt i gang da FBI raidet kontorene hans i april 2018. Donald Trump raste mot FBI, men med tid og stunder surnet også forholdet mellom Trump, og mannen som ble omtalt som presidentens «virtuelle hvelv».

Cohen erkjente seg nemlig skyldig i svindel og ulovlig valgkampfinansiering, og i tilståelsen hevdet Cohen indirekte at utbetalingene av såkalte hysjpenger til Stormy Daneils og Karen McDougal, som begge hevder å ha hatt et forhold til Donald Trump, var «i samarbeid med, og i regi av, en føderal kandidat til presidentembetet».

Og selv om Trump ikke ble nevnt ved navn så trenger ingen å lure på at det var ham Cohen mente.

For et drøyt år siden vitnet også Cohen for flere kongresskomiteer, der han sa det samme: At Trump visste om betalingene og at han fikk tilbakebetalt pengene fra Trump mens han var president.

Avenatti midlertidig løslatt

Cohen er for øvrig ikke den eneste «kjendisen» som nå slipper å sone i fengsel, og heller ikke den eneste med tilknytning til Stormy Daniels-saken som slipper å sone i fengsel.

For Stormy Daniels tidligere advokat, Michael Avenatti, har fått innvilget en midlertidig 90 dagers løslatelse fra et føderalt fengsel i New York.

Han venter for tiden på å få dommen sin etter å ha blitt dømt for å ha forsøkt å utpresse Nike for 20 millioner dollar.

Til sammen har 473 innsatte og 279 ansatte i de føderale fengslene testet positivt på coronaviruset, og 18 innsatte har mistet livet.

Per dags dato har 1198 innsatte blitt overført til hjemmesoning på grunn av coronakrisen.

Oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!