LØSLATT:  Khader Adnan, som Israel mener hører til en jihad-gruppe, får en klem av datteren ved hjemkomsten til landsbyen Araba ved Jenin på Vestbredden. Foto: Alaa Badarneh, NTB Scanpix.
LØSLATT: Khader Adnan, som Israel mener hører til en jihad-gruppe, får en klem av datteren ved hjemkomsten til landsbyen Araba ved Jenin på Vestbredden. Foto: Alaa Badarneh, NTB Scanpix.Vis mer

Løslatt av Israel etter 56 dagers sultestreik

Palestinsk fange satt et år i varetekt uten siktelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske myndigheter friga natt til søndag en palestinsk fange som har sittet fengslet i ett år uten siktelse.

Mannen hadde sultestreiket i 56 dager.

37 år gamle Khader Adnan har sittet ett år i såkalt administrativ varetekt, som tillater fengselsopphold uten siktelse.

Fengslingen kan fornyes hver sjette måned på ubestemt tid.

Sist måned avsluttet han den 56 dager lange sultestreiken da Israel gikk med på å løslate ham, men hans dårlige tilstand skapte frykt for at han skulle dø.

Like etter løslatelsen ble han brakt til et israelsk sykehus, noe som fikk palestinske myndigheter til å advare Israel om at dersom han omkom, ville de holde israelske myndigheter ansvarlig for hans død.

Adnan ble pågrepet kort tid etter at tre jødiske tenåringer ble bortført og drept på Vestbredden i juni i fjor. Drapene førte til massepågripelser av flere hundre palestinere.

Adnan ble også fengslet i 2012, og sultestreiket da i 66 dager. Han ble løslatt fordi det også da var frykt for at han skulle dø.

(NTB-AFP).