Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatt av tingretten

Politiet hadde bedt om fire nye uker med brev- og besøkskontroll for Per Fossum (75). I går ble han løslatt av Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fossum er siktet for tre giftdrap. Han ble varetektsfengslet i sommer etter at en mann (64) døde av metanolforgiftning i mai.

27. oktober utvidet Oslo-politiet formelt siktelsen til å gjelde ytterligere to metanoldødsfall, relatert til Kurt Sørensen (63) og en kvinne (31), som begge døde i sommer.

Dommeren mener nå at det ikke er skjellig grunn til å mistenke Fossum for giftdrap i noen av de tre sakene. Forsettlig giftdrap har en strafferamme på 21 års fengsel.

Telefonkontakt

-  En velfundert og grundig kjennelse, sier forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet. Oslo-politiet har påkjært løslatelsen til Borgarting lagmannsrett.

Når det gjelder mannen som døde i vår, mener dommeren at det ikke foreligger opplysninger som med overvekt av sannsynlighet underbygger at Fossum har solgt sprit til mannen. Etterforskerne har avdekket telefonkontakt mellom Fossum og mannen som seinere døde, men kjenner ikke innholdet av samtalen. Dommeren mener at bare en telefonsamtale ikke holder som bevis. Fossum benekter å ha solgt sprit, som kan relateres til dødsfallet. Dette betyr «full frifinnelse» på dette punktet.

Når det gjelder de to andre dødsfallene i sommer, mener dommeren at det er skjellig grunn til å mistenke Fossum for uaktsomt drap. Denne bestemmelsen har en strafferamme på tre års fengsel.

-  Visste ikke

Sørensen ble syk etter å ha drukket metanolsprit i fjor sommer. Han døde i sommer etter et langt og smertefullt sykeleie.

-  Jeg har solgt sprit til Sørensen, men visste ikke at den inneholdt metanol, forklarer Fossum.

Ifølge Erik Fallo visste 75-åringen at spriten han kjøpte inneholdt metanol. Dommeren finner imidlertid ikke å kunne legge Fallos forklaring til grunn. Fallo sitter fengslet i samme sak for salg av metanolsprit til Fossum.

I saken med kvinnen (31) som døde av metanolforgiftning i sommer, er Fossum mistenkt for uaktsomt drap.

Dommeren mener det ikke er fare for bevisforspillelse eller gjentakelse. Lagmannsretten avgjør trolig fengslingsspørsmålet mandag.

SIKTET: Per Fossum er siktet for tre giftdrap. Han ble varetektsfengslet i sommer etter at en mann døde av metanolforgiftning i mai.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media