Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatt ble fengslet i fire uker

Borgarting lagmannsretten fulgte påtalemyndighetens krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Borgarting lagmannsrett har i ettermiddag varetektsfengslet 28-åringen som først ble løslatt av Oslo tingrett i forbindelse med terrortruslene mot den amerikanske ambassaden og skytingene mot den jødiske synagogen i Oslo.

28-åringen er varetektsfengslet med brev og besøkskontroll.

Påtalemyndigheten påkjærte kjennelsen etter fengslingsmøtet i tingretten, som mente at det ikke var grunnlag for å fengsle den 28 år gamle mannen av tyrkisk opprinnelse.

- Lagmannsretten har bare vurdert skytingen mot synagogen som grunnlag for fengslingen. Heller ikke lagmannsretten har vurdert politiets mistanke om terror mot ambassaden. Det underlige er at lagmannsretten legger seg på samme linje som tingretten når det gjelder min klients medvirkning i synagogesaken,  men havner på helt motsatt side når det gjelder fare for bevisforspillelse og konklusjon om fengsling, sier 28-åringens forsvarer, advokat Johnny Veum til Dagbladet.no.

Ny kjennelse i morgen

Politiet anket også tingrettens kjennelse om to ukers varetektsfengsling av en 28 år gammel mann av pakistansk opprinnelse. Borgarting lagmannsrett har varslet at denne kjennelsen ikke kommer før ved lunsjtider i morgen onsdag, i følge advokat Johnny Veum.

Uriktig alibi

Den 28 år gamle norsktyrkeren er mistenkt for å ha skaffet den hovedmistenkte 29 år gamle norskpakistaneren alibi for natten da den jødiske synagoden i Bergstien  i St. Hanshaugen i Oslo ble truffet av elleve skarpe skudd. Han var på annet sted i Oslo - i Torshovparken - og ringte med hovedtiltaltes mobilteelfon, i følge politiets etterforskning.

image: Løslatt ble fengslet i fire uker

-Vi har to uker på oss til å anke lagmannsrettens kjennelse i dag inn for Høyesteretts kjæremålsutvalg. Det er saksbehandlingsfeil eller feil lovanvendelse vil være grunnlaget for en anke. Vi har ikke bestemt oss, men det er lite sannsynlig at det blitt noen anke. Uansett må min klient sitte i varetekt til kjæremålsutvalget har behandlet en eventuelle anke, sier advokat Johnny Veum.

Tingretten fengslet den 29 år gamle norskpakistaneren og en 26 åring med norsk etnisk bakgrunn for fire uker med brev- og besøkskontroll. De kjennelsene er ikke anket.

image: Løslatt ble fengslet i fire uker