Løslatt dagen før brannen

Politiet kunne ikke framskaffe varetektsplass til kvinnen (39). Dagen etter ble hun pågrepet for brannen på Toppidrettsenteret.

VARETEKTSFENGSLET: Kvinnen som er siktet for grovt skadeverk for brannen på Toppidrettsenteret mandag ble løslatt fra varetekt den 25 september. Dagen etter ble hun pågrepet på Toppidrettsenteret ved Sogn.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARETEKTSFENGSLET: Kvinnen som er siktet for grovt skadeverk for brannen på Toppidrettsenteret mandag ble løslatt fra varetekt den 25 september. Dagen etter ble hun pågrepet på Toppidrettsenteret ved Sogn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Den 39 år gamle kvinnen som er pågrepet og mistenkt for å startet brannen på Toppidrettsenteret mandag denne uka ble i dag varetektsfengslet fram til 12 oktober.

- Min klient har begjært seg løslatt og anket kjennelsen. Hun erkjenner ikke straffeskyld, sier kvinnens forsvarer, Siv Hallgren til Dagbladet.

Retten har lagt særlig vekt på at vitner har observert siktede på stedet for brannen.

Et vitne har sett kvinnen dra brennende papir ut av plastcontaineren og lempet det mot veggen på bygget som lå ved kontaineren, står det i kjennelsen.

- Det ser ikke ut som om siktede forsøkte å slukke brannen. At det er observert to andre personer på stedet svekker heller ikke mistanken mot siktede.

Tidligere fengslet Kvinnen har flere tidligere fengslingsforhold bak seg, og betegnes som en kjenning av politiet. Hun ble besluttet varetektsfengslet tidligere denne måneden for grovt tyveri, narkotikaforbrytelser og vold mot offentlig tjenestemann.

Nå er hun siktet for grovt skadeverk og trusler.

Kvinnen ble pågrepet om lag 40 minutter etter at brannvesenet hadde fått den første meldingen om brann klokka 20.59 mandag kveld.

Hadde ikke varetektsplass Den 15. september i år ble kvinnen pågrepet, og hun ble varetektsfengslet for fire uker den 17.september. Kvinnen skal ha anket kjennelsen, men denne ble avslått 21. september.

Til tross for at kvinnen var varetektsfengslet for fire uker, ble hun løslatt allerede den 22 september på grunn av at politiet ikke hadde varetektsplass til henne.

Da hadde hun sittet i sentralarresten i syv døgn.

Politiet ba i fengslingsmøtet om fire ukers varetekt. Retten mente imidlertid det ikke var nødvendig å holde 39-åringen i varetekt lenger enn fram til hun møter i Oslo tingrett for de andre forholdene hun er tiltalt for, noe som skjer 12. oktober.

Løslatt dagen før brannen To dager før brannen på Toppidrettssenteret ble kvinnen igjen pågrepet i forbindelse med tidligere forhold, men hun ble igjen løslatt den 25. september.

Dagen etter ble hun ifølge vitner sett da hun tente på papirer i en kontainer like ved Toppidrettsenteret , og senere pågrepet av politiet.

Kvinnen anket kjennelsen på stedet til lagmannsretten.