Løslatt etter 10 måneder

Bedragerisiktede Trond Kristoffersen løslates etter nesten ett år i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Økokrim har siden Finance Credit-gründeren ble pågrepet i fjor sommer hevdet at det har vært en fare for at Trond Kristoffersen skulle ødelegge bevis i saken. Derfor ble han varetektsfengslet.

I dag blir han løslatt, etter ti og en halv måneds sammenhengende varetekt. Det er rekord for en som er siktet for bedrageri, ifølge Kritoffersens advokat.

Rettssak

I fjor ble Kristoffersen løslatt fra varetekt, men han ble pågrepet igjen, fordi Økokrim mente han forsøkte å påvirke etterforskningen. Dermed ble han varetektsfengslet igjen.

I dag startet derimot sluttføringen av bevisførselen med de sakkyndiges rapport i Finance Credit-saken. Dermed mener Økokrim at faren for bevisforspillelse bortfaller og de løslater Kristoffersen.

Faren døde

Trond Kristoffersen har tidligere uttalt til Dagbladet at Økokrim forsøker å knekke ham ved å holde ham fengslet. Han har sammenlignet det med tortur.

Mens Kristoffersen satt fengslet døde hans far, men Økokrim nektet ham å besøke faren på dødsleie. Påtalemyndigheten hevdet at Kristoffersen kunne komme til å forsøke å ødelegge bevis om han fikk overnatte på hotell i Hammerfest, der faren var innlagt på sykehus. Han fikk tilbud om å sove i fyllearresten, men dette takket Kristoffersen nei til. Han syntes det var nedverdigende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.