Løslatt etter 10 måneder

Bedragerisiktede Trond Kristoffersen løslates etter nesten ett år i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Økokrim har siden Finance Credit-gründeren ble pågrepet i fjor sommer hevdet at det har vært en fare for at Trond Kristoffersen skulle ødelegge bevis i saken. Derfor ble han varetektsfengslet.

I dag blir han løslatt, etter ti og en halv måneds sammenhengende varetekt. Det er rekord for en som er siktet for bedrageri, ifølge Kritoffersens advokat.

Rettssak

I fjor ble Kristoffersen løslatt fra varetekt, men han ble pågrepet igjen, fordi Økokrim mente han forsøkte å påvirke etterforskningen. Dermed ble han varetektsfengslet igjen.

I dag startet derimot sluttføringen av bevisførselen med de sakkyndiges rapport i Finance Credit-saken. Dermed mener Økokrim at faren for bevisforspillelse bortfaller og de løslater Kristoffersen.

Faren døde

Trond Kristoffersen har tidligere uttalt til Dagbladet at Økokrim forsøker å knekke ham ved å holde ham fengslet. Han har sammenlignet det med tortur.

Mens Kristoffersen satt fengslet døde hans far, men Økokrim nektet ham å besøke faren på dødsleie. Påtalemyndigheten hevdet at Kristoffersen kunne komme til å forsøke å ødelegge bevis om han fikk overnatte på hotell i Hammerfest, der faren var innlagt på sykehus. Han fikk tilbud om å sove i fyllearresten, men dette takket Kristoffersen nei til. Han syntes det var nedverdigende.

Syk datter

Kristoffersens datter har også vært alvorlig syk under hans fengselsopphold. Hun lider av leukemi og har vært inn og ut av sykehus mens faren har sittet i varetekt.

FRI MANN:</B> - Vi satser på en lang dag i retten for å bli ferdig. Så kan Trond Kristoffersen løslates i ettermiddag, sier aktor Morten Eriksen til NTB.