Saudi-Arabia

Løslatt etter 1001 dager

Saudi-Arabias mest kjente aktivist, Loujain al-Hathloul, er i kveld løslatt. Nå ber Norges utenriksminister Saudi-Arabia om å løslate alle menneskerettighetsforsvarere, skriver hun på Twitter.

HJEMME: Loujain al-Hatlouls lillesøster, Lina al-Hatloul la ut dette bildet på Twitter i kveld. @LoujainHathloul hjemme etter 1001 dager i fengsel, skriver hun. Foto: Twitter
HJEMME: Loujain al-Hatlouls lillesøster, Lina al-Hatloul la ut dette bildet på Twitter i kveld. @LoujainHathloul hjemme etter 1001 dager i fengsel, skriver hun. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre år i fengsel blir Loujain al-Hatloul løslatt. Det skriver hennes søster, Lina al-Hathloul på Twitter i kveld.

«Takk alle sammen, som har støttet oss disse 1001 dagene», skriver lillesøstera og fortsetter:

«Loujain er hjemme, men hun er ikke fri. Kampen er ikke over. Jeg er ikke ordentlig glad før alle politiske fanger er løslatt».

Torturert

Al-Hatloul har sittet 1001 dager i fengsel. Det har vært en forferdelig tid for Saudi-Arabias kjente kvinneaktivist, ifølge hennes søster Lina al-Hathloul, Amnesty og mange andre.

- Loujain har blitt torturert. Hun har blitt pisket, fått elektriske støt og er truet med drap og voldtekter. Mine foreldre har sett tortur-merkene med egne øyne. Loujain var livredd og skalv så mye at hun ikke klarte å holde et glass vann, sa Lina al-Hathloul, aktivistens søster, som bor i eksil i Europa, til Dagbladet tidligere i år.

I kveld har hun lagt ut to Twitter-meldinger. Det ene av dem viser de to søstrene som smiler til hverandre:

Det er lenge siden de to søstrene har hatt kontakt. Loujain al-Hatlhloul har sittet på isolatcelle, og kun fått møtt sine foreldre ved svært sjeldne anledninger. Dette fordi foreldrene har fungert som hennes advokater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer