Løslatt etter babydød

BERGEN (Dagbladet): 31-åringen som er siktet for å ha mishandlet sin sønn til døde i Bergen, er løslatt fra varetekt. Løslatelsen skjedde i det stille halvannen uke før varetektstiden var utgått.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprinnelig ville politiet ha 31-åringen i varetekt til nyttårshelgen. Forhørsretten i Bergen mente det holdt med tre uker. Men i det stille ble 31-åringen sluppet ut allerede fredag i forrige uke.

- Min klient har ingenting å skjule. Han har svart på alle spørsmål, sier barnefarens forsvarer Kaj Wigum til Dagbladet.no.

31-åringen ble siktet og varetektsfengslet etter at den knapt halvt år gamle sønnen døde i slutten av november. Gutten døde på Haukeland Sykehus og legene slo alarm da de mente gutten kunne ha vært påført skader. Det er ikke funnet ytre tegn på vold hos gutten.

Ifølge politiførstebetjent Kjell Mo er 31-åringen fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Årsaken til løslatelsen, er at det ikke lengre skal være fare for bevisforspillelse.

- Mannens status er ikke endret. Mest sannsynlig vil det bli oppnevnt medisinsk sakkyndige som skal vurdere de skadene som er inntruffet, sier Mo.