Løslatt etter bombetrussel

Siktet for trussel mot bergenskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen som i ettermiddag ble pågrepet og siktet for bombetrusler mot Ortun skole i Fyllingsdalen er løslatt. 

 - Vi løslot vedkommende i ettermiddag, men han er fortsatt siktet for å ha ringt inn bombetrusselen, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon til NTB.

Etter tre timer i avhør har ikke den siktede mannen erkjent straffskyld. Politiet ser likevel ikke at det er fare for gjentakelse eller bevisforspillelse, og valgte i kveld å løslate den siktede.

- Det var ikke noe i saken som skulle tilsi fare for gjentakelse, sier Salvesen til NTB.

Siktet

Politiet i Laksevåg pågrep mannen like før klokken 16.00 i ettermiddag. 

- Vi har siktet en mann for å ha ringt inn bombetrusselen, men foreløpig kan jeg ikke si noe om bakgrunnen for at trusselen ble ringt inn, sier politistasjonssjef Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon til NTB.

Til Dagbladet.no opplyser Salvesen at dette er mannen de betegnet som mistenkt tidligere i dag. 

BOMBETRUSSEL: Politiet har sperret av Ortun skole i Bergen etter at rektoren mottok en bombetrussel på telefon i dag. - Vi har en mistenkt, sier politiet. FOTO: Oddmund Lunde/Dagbladet
BOMBETRUSSEL: Politiet har sperret av Ortun skole i Bergen etter at rektoren mottok en bombetrussel på telefon i dag. - Vi har en mistenkt, sier politiet. FOTO: Oddmund Lunde/Dagbladet Vis mer

- Vi regner med at saken er oppklart til i morgen, og at skoledagen kan gå som normalt, sier Salvesen.

Avsperret området

Bombetrusselen ble ringt inn til skolens rektor like før klokka 13.00. Trusselen var av en slik karakter at skolen ble evakuert. 

- Vi fikk melding om trusselen klokka 12.55. Det var en av de ansatte ved skolen som mottok den. Det var få elever på skolen. Det har vært tentamen der i dag og de fleste hadde gått. Skolen er nå avsperret, sier Salvesen til Dagbladet.no

Politiet har en mistenkt

- Vi har fått en telefontrussel som vi tar alvorlig. Derfor har vi tømt bygget for elever og ansatte, sier rektor Ivar Skjelten til bt.no.

Verken Skjelten eller politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer i trusselmeldingen og rektoren sier han ikke vet hvem som ringte.


Mistenkte mannen tidlig
- Vi har en formening om hvem som ringte inn trusselen ja, men mer enn det kan jeg ikke si nå. Vi forsøker å få tak i den personen nå, sa Salvesen til Dagbladet.no tidligere i dag
.

Rektoren, som nå avhøres av politiet, forklarer imidlertid til bt.no at det var en voksen mann som ringte inn trusselen.

- Vedkommende ga opplysninger som kanskje kan gi et spor, sier rektoren.

Bombeeksperter varslet

Politiet rykket ut til skolen for å gjennomsøke skolebygningene, mens alle andre ble bedt om å holde seg på hundre meters avstand.

Hele skolen ble evakuert på ti minutter.  Elevene ble sendt hjem etter at de var ute av bygningene.

- Vi fikk beskjed om at det var akutt, sa de, vi måtte bare gå, sier en 15-åring til bt.no.

Politiet har varslet bombeeksperter i Oslo om at de muligens må ta seg turen til Bergen.

- De er varslet. Vi gjennomsøker skolen og området rundt nå, sier Salvesen.

Bombehunder fra Oslo skal i kveld gjennomsøke skolen.

INTERAKTIVT KART: Google Maps

REKTOR TOK TELEFONEN: Rektoren ved Ortun skole tok selv i mot trusselen.