Løslatt etter gisseldrama

To fengselsansatte ble onsdag ettermiddag tatt som gisler av innsatte - som krevde 20 kebabpizzaer mot å løslate en av betjentene. I 21.30-tida skal begge gislene være løslatt.

GISSELDRAMA: Det pågår en større politiaksjon ved Hällbysanstalten i Eskilstuna i forbindelse med et gisseldrama. Foto: Per Karlsson/TT / NTB
GISSELDRAMA: Det pågår en større politiaksjon ved Hällbysanstalten i Eskilstuna i forbindelse med et gisseldrama. Foto: Per Karlsson/TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det pågikk onsdag ettermiddag og kveld en større politiaksjon ved Hällbysanstalten i Eskilstuna i forbindelse med et gisseldrama. Redningstjenesten og ambulansen deltok i operasjonen.

To fengselsbetjenter ble tatt som gisler av innsatte i fengselet Hällby utenfor byen i Sverige.

Løslatt

Ifølge Aftonbladet skal de innsatte ha tatt de to fengselsbetjentene som gisler i vekterrommet og vært bevæpnet med selvlagde barberblad.

Like før 19.30 ble én av gislene løslatt. Knappe to timer seinere ble det andre gisselet også løslatt, ifølge Expressen. Begge fengselsbetjentene skal etter omstendighetene ha det bra.

- Vi er veldig takknemlige for denne lykkelige avslutningen i en veldig alvorlig situasjon, sier Jörgen From Nordin, fungerende sikkerhetssjef og stabssjef, ifølge Aftonbladet.

Begge de to drapsdømte gjerningspersonene skal være pågrepet og brakt til politihuset i Eskilstuna, siktet for bortføring.

Kebabpizza på plass

De to gisseltakerne krevde helikopter for at gislene ikke blir skadd. Ifølge Aftonbladet krevde de også kebabpizza til alle de 20 innsatte i avdelingen i bytte mot at én av gislene blir løslatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer