Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatt etter omfattende hasj-aksjon mot russebuss

Alle har erkjent straffskyld.

FLERE PÅGREPET: Åtte russ ble natt til fredag pågrepet i en aksjon utenfor Drammen sentrum. Foto: Joakim Fjeldli
FLERE PÅGREPET: Åtte russ ble natt til fredag pågrepet i en aksjon utenfor Drammen sentrum. Foto: Joakim Fjeldli Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I natt aksjonerte politiet mot en russebuss i Nedre Eikervei utenfor Drammen sentrum. Åtte personer, alle russ, ble pågrepet i aksjonen og siktet for besittelse av narkotika.

- Russen som ble pågrepet var i besittelse av hasj. De har erkjent straffskyld og ble løslatt noen timer seinere, sier politiadvokat Fredrik Reinertsen ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har siden begynnelsen av mai i hemmelighet etterforsket russemiljøet i Drammen, får Dagbladet opplyst. Flere av dem som ble pågrepet er kjenninger av politiet, og målet med etterforskningen er å avdekke et narkomiljø blant russen.

- Dette er den første narkoaksjonen mot russen i år, men at politiet aksjonerer mot russen må de påregne. Vi har hatt møte med russen både  i begynnelsen av russetida og i løpet av russetida, sier Reinertsen.

Det var rundt 30 russ fra drammensområdet i bussen da den ble stoppet på vei til russetreff i Stavanger. Politiet hadde allerede pekt ut russebussen som de mente var i besittelse av hasjen.

- Aksjonen var planlagt på forkant. Vi har fått opplysninger gjennom hele russetida og til slutt fikk vi rettens beslutning om at vi kunne ransake bussen, sier han.

Politiet brukte betydelige resurser på aksjonen. Ifølge Aftenposten var sju politibiler og to hundepatruljer involvert da politiet slo til mot russebussen torsdag kveld.

Russebussen ble inndratt etter aksjonen, men er nå frigitt. Drammensrussen får med andre od fortsatt mulighet til å reise på russetreffet i Stavanger

Hele Norges coronakart