Steve Bannon:

Løslatt etter rettsmøte

Ble satt i varetekt i påvente av å bli framstilt for en føderal dommer.

OVERGIR SEG: Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon (67) overgir seg til FBI mandag. Video: AP / Foto: Foto: NTB/AP Photo/J. Scott Applewhite Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Steve Bannon er løslatt fra varetekt mot meldeplikt, skriver CNN.

Donald Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon (67) er pågrepet av FBI mandag, skriver Associated Press. Han vil bli framstilt for en dommer seinere mandag.

Fredag ble det kjent at Bannoen er tiltalt i en føderal storjury for å ha vist forakt for Kongressen. Tiltalen fra justisdepartementet i USA har bakgrunn i at Bannon nektet å vitne i komiteen som gransker kongresstormingen 6. januar. Dermed stemte Representantenes hus i oktober for å be påtalemyndigheten om at han straffeforfølges.

«Tar ned Biden-regimet»

67-åringen skal ha overgitt seg selv til føderale myndigheter mandag. Han ble varetektsfengslet på morgenen lokal tid.

Da han ankom FBIs kontorer i Washington mandag, snakket han med pressen utenfor.

- Jeg vil at dere skal holde fokuset på budskapet her, sa han ifølge NTB, og promoterte nettstedet sitt «War Room».

- Vi tar ned Biden-regimet, sa han videre.

Trappet opp juridisk kamp

HYLLER FRP: Da Dagbladet møtte den omstridte medielederen, og Trumps sjefstrateg, Steve Bannon, forklarte han hvordan Frp og Norge er et «et perfekt eksempel på hvordan det bør gjøres». Video: Johannes Fjeld Vis mer

Trump har i det siste trappet opp sin juridiske kamp for å holde tilbake dokumenter og vitnesbyrd om stormingen 6. januar. Ifølge Politico har presidenten forsøkt å blokkere 750 sider av nesten 1600 som har blitt identifisert av tjenestemenn som relevante til etterforskningen.

Hundrevis av disse er fra permene til Trumps daværende pressesekretær Kayleigh McEnany, skriver Politico.

Kontroversielle uttalelser

Bannon har jobbet i investeringsbank og prøvd seg som Hollywood-produsent før han fikk ansvaret for å drive den høyreradikale nettsida Breitbart News. Så ble han valgkampsjef for Trump i 2016.

I august 2017 fikk Bannon sparken som Trumps sjefstrateg i Det hvite hus etter Trumps kontroversielle uttalelser som nazimarsjen i Charlottesville.

ÅPENHJERTIG: Steve Bannon snakker ut i intervjuet med 60 minutes. Video: CNN Vis mer

Bannon havnet ytterligere på kant med Trump etter å ha vært kilde for kritiske bøker. Men før valget i 2020 skal han ha kommet seg inn i varmen igjen.

Etter at Trump tapte valget mot Joe Biden, benådet han Bannon, som var siktet for bedrageri fra folk som hadde betalt penger de trodde skulle gå til bygging av Mexico-muren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer