Løslatt etter trippelvoldtekt - slo til igjen

Politisommel gjorde at mannen slapp unna. Lørdag anmeldte en 23-årig jente ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Vi mottok en anmeldelse søndag fra en 23 år gammel jente fra Oslo. Hun skal ha blitt voldtatt i sitt hjem natt til lørdag. Det skal ha vært en del vold tidligere på kvelden som endte i en voldtekt på morgenen, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller i Oslo-politiet.

-  Slo og sparket

I 18-tiden mandag ble mannen motvillig pågrepet i sitt hjem i Oslo.

-  Han slo seg vrang under pågripelsen. Det oppsto et basketak mellom han og politiet da han forsøkte å slå, sparke, lugge og klore betjentene. Han var så rabiat at det måtte tre menn til for å bære ham ut i bilen. Han skadet også fingeren på en arrestforvarer seinere. Han har en avrevet sene og går nå med gips, sier politiadvokaten.

Mannen sitter nå i politiarresten og vil bli framstilt for varetektsfengsling i dag.

-  Vi ønsker nå å varetektsfengsle ham fram til hovedforhandlingen han står tiltalt for som kommer opp i april. Det er stor gjentakelsesfare i saken. Det har han bevist nå. Det er også rømningsfare siden han ikke er fra Norge, sier Møller.

Ønsket kontroll

Den 29 år gamle briten møter en alvorlig tiltale når saken mot ham kommer opp i Oslo tingrett i april:

LØSLATT: Den 29 år gamle trippelvoldtektstiltalte ble motvillig pågrepet av politiet mandag. Han er nå siktet for en fjerde voldtekt mot et nytt offer (23). I en dom fra 2006 skriver Borgarting lagmannsrett at lav framdrift i etterforskningen forårsaket løslatelsen. Foto: Illustrasjon/Scanpix
LØSLATT: Den 29 år gamle trippelvoldtektstiltalte ble motvillig pågrepet av politiet mandag. Han er nå siktet for en fjerde voldtekt mot et nytt offer (23). I en dom fra 2006 skriver Borgarting lagmannsrett at lav framdrift i etterforskningen forårsaket løslatelsen. Foto: Illustrasjon/Scanpix Vis mer
 • 1. april 2006 satte mannen en kniv mot strupen på kvinnen (27) og/eller lugget henne, før han gjennomførte samleie mot hennes vilje.
 • 20. april 2006 tok han kvelertak, slo eller lugget og surret en tråd rundt halsen på kvinnen, før han voldtok henne.
 • 30. april 2006 slo og truet han kvinnen, før han voldtok henne over en periode på anslagsvis tre timer.

  Han er også tiltalt for å ha trosset besøksforbudet som ble ilagt ham mot kvinnen tre ganger.

  -  Det er snakk om voldtekter i nære relasjoner. Han hadde et kjæresteforhold til den første kvinnen på et tidligere tidspunkt. 23-åringen han nå er siktet for å ha voldtatt skal han ha kjent i noen måneder. Det som går igjen i sakene er at det handler om et ønske om kontroll fra hans side, sier politiadvokat Møller.

  Kvinnen (27) er student i Oslo. På tidspunktet for de påståtte voldtektene har også den voldtektstiltalte opplyst at han var student. De to møtte hverandre i utlandet.

  -  Det er ingenting som tyder på at de fornærmede har noen relasjon med hverandre. Mannen og kvinnen i den nye voldtektssaken møttes ikke gjennom et studentmiljø, sier Møller.


  Politisommel


  29-åringen satt tidligere i varetekt, men ble i juli i fjor løslatt på grunn av politisommel. Den enstemmige dommen i Borgarting lagmannsrett var krystallklar:

  «Sjøl om saken er alvorlig, finner vi at framdriften i etterforskingen nå er så vidt uakseptabel, at det ikke finnes rimelig at 28-åringen fortsatt holdes i fengsel, når løslatelse kan kombineres med et passbeslag og meldeplikt for politiet», heter det i dommen.

  Politiet grunnla forsinkelsen med ferieavvikling og i påvente av analyseresultater fra Rettsmedisinsk institutt. Da mannen brøt besøksforbudet, ville de varetektsfengsle ham igjen, men fikk avslag.

  -  Nå vil ikke etterforskningen gå så seint. Poenget er at denne saken skal med i hovedforhandlingen som en tilleggssiktelse. Saken er under etterforskning, men dersom vi mener dette kan bevises så må denne nye saken med i april, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller i oslopolitiet.

  Analyseresultatene fra Rettsmedisinsk institutt viser DNA-spor fra tiltalte på fornærmede i trippelvoldtektssaken i april 2006, ifølge politiet. I saken fra helga er det foreløpig tatt blodprøve av 29-åringen. Det har ennå ikke vært mulig å avhøre mannen.

  -  Min klient erkjenner ingen straffskyld i forhold til tiltalen. Jeg har ikke fått snakket med han angående den nye siktelsen, sier forsvarer John Arild Aasen.