Løslatt for mordbrann

41-åringen som var siktet for mordbrannen i Florø er satt fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Min klient reagerer med stor lettelse på løslatelsen. Dette innebærer at han likevel ikke framtilles for varetekt, sier siktedes advokat, Walter Høivik til Dagbladet.no.

Mannens samboer (37) år og en ni år gammel sønn omkom i brannen. Men mannen er fortsatt siktet for å ha startet brannen i Florø natt til mandag.

- Hvordan oppfatter dere dette?

- Politiet har lovet å holde trykket oppe i etterforskningen og han har et håp om at siktelsen blir frafalt. Vi mener det ikke er noe grunnlag for denne siktelsen, sier Høivik.

Mannen var i kveld sammen med nær familie, og ønsket ro rundt sin person.

Politiet i Florø fortsetter etterforskningen med uforminsket styrke.

- Vi vil fortsette etterforskningen for å styrke saken mot mannen eventuelt avkrefte mistanken. Vi har ingen tekniske bevis eller observasjoner som knytter mannen til brannstedet, opplyser Magnar Austerheim, politijurist i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Politiet mener bevisforspillelsesfaren er forholdsvis liten. Politiet har gjort beslag i mannens bopæl, og beslagene er sikret.

MOR OG SØNN: En 37 år gammel kvinne og hennes ni år gamle sønn mistet livet i denne boligbrannen i Florø natt til mandag. FOTO: Egil Aadal, Scanpix
MOR OG SØNN: En 37 år gammel kvinne og hennes ni år gamle sønn mistet livet i denne boligbrannen i Florø natt til mandag. FOTO: Egil Aadal, Scanpix Vis mer

- Kripos vil fortsette å bistå oss i arbeidet med saken, sier Austerheim.