Løslatt fra varetekt etter drapsforsøk på Stange

Retten mener mannen (48) hadde kontroll over våpenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen (48) som er siktet for drapsforsøk etter en utkastelsesepisode på Stange 

i Hedmark i forrige uke, er løslatt fra varetekt.

Politiet mener 48-åringen fant fram hagla og skjøt etter en lensmannsbetjent og en skatteoppkrever da han ble forsøkt kastet ut fra småbruket sitt i Stange i Hedmark.

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker av Hedmarken tingrett forrige uke, men påkjærte. Flertallet i Eidsivating lagmannsrett mener at siktede ikke hadde til hensikt å drepe skatteinnkreveren, men at han hadde kontroll over våpenet da han skjøt lavt.

Retten mener at skuddet mot skatteoppkreveren var egnet til å drepe, men to av tre dommere mener han ikke bør siktes for drapsforsøk.

Skatteinnkreveren som ble skadd er sjokkert over at 48-åringen er løslatt.

- Det er bare seks dager siden denne mannen prøvde å drepe to personer. Det er helt uhørt at han blir løslatt, sier skatteinnkrever Roar Sylliåsen til Hamar Arbeiderblad.

Sylliåsen ble truffet av hagl og sendt til sykehus, mens lensmannsbetjenten fikk en haglladning gjennom buksebenet. 48-åringen er også mistenkt for å ha tent på gården etter skyteepisoden. Politiet anslår at verdier for rundt 1,5 million kroner gikk tapt i brannen.

BRANT NED: Mannen (48) er siktet for drapsforsøk og for å ha tent på familiegården. Han ble løslatt fra varetekt, da retten mener han ikke hadde til hensikt å drepe. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
BRANT NED: Mannen (48) er siktet for drapsforsøk og for å ha tent på familiegården. Han ble løslatt fra varetekt, da retten mener han ikke hadde til hensikt å drepe. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

(NTB)