Løslatt i Frantzen-saken

Men de to siktede blir sittende i varetekt til lagmannsretten avgjør spørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to mennene som er siktet for å ha drept og fjernet liket av Trine Frantzen, er fredag løslatt av Bergen tingrett.

Tingrettens kjennelse ble påkjært på stedet og de to siktede blir sittende i varetekt til Gulating lagmannsrett har avgjort spørsmålet. Det skjer trolig først over helgen, melder Bergens Tidende.

- Jeg er litt overrasket og ut fra det påkjærer jeg. Med de bevisene som er gitt, trodde jeg de skulle bli fengslet videre, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne til bt.no.

- Lettet

Advokat Jørgen Riple, som forsvarer Trine Frantzens drapssiktede samboer, sier imidlertid at tingrettens kjennelse var usedvanlig grundig.

Også advokaten til den siktede 46-åringen, Jostein Alvheim, er fornøyd.

-Retten slår fast at det ikke er skjellig grunn for mistanke mot min klient. Det er en stor lettelse. Nå får vi se hva lagmannsretten bestemmer, sier han.

-Rykter

Alvheim mener siktelsen mot hans klient bare bygger på rykter. I januar i år ulovet nemlig Trine Frantzens familie utlovet en dusør til de som gir opplysninger som bidrar til at Trine blir funnet.

-Bruken av dusør er et tveegget sverd. I denne saken har det ført til en voldsom rykteflom. Det var mange rykter tidligere også, men nå har det tiltatt merkbart, sier Alvheim.

Trine Frantzen ble meldt savnet 13. mai 2004. Selv om det ikke er funnet noe lik, mener politiet å kunne bevise at hennes 34 år gamle samboer drepte Frantzen og fjernet liket med hjelp fra en 46-årig kamerat. De to ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud 9. februar og har tilbrakt varetektsperioden i hvert sitt fengsel.

TROLIG DREPT: Trine Frantzen.