Løslatt journalist har forlatt Iran

Roxana Saberi fikk opphevet spiondommen.

SULTESTREIKET: Den iranskamerikanske journalisten Roxana Saberi, som ble dømt til åtte års fengsel, sultestreiket i fengslet i protest mot det hun mente var helt grunnløse anklager. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
SULTESTREIKET: Den iranskamerikanske journalisten Roxana Saberi, som ble dømt til åtte års fengsel, sultestreiket i fengslet i protest mot det hun mente var helt grunnløse anklager. Foto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den amerikanskfødte journalisten Roxana Saberi, som denne uka ble løslatt fra fengsel i Iran, har forlatt Teheran.

En venn av Saberi, som var med i samme fly, bekreftet rett før avgang at hun var i ferd med å forlate Iran.

Journalistens foreldre var også om bord i flyet.

Det er ikke kjent hvor Roxana Saberi satte kursen, men faren opplyste tidligere i uka at de ville ta henne med tilbake til USA.

Saberi ble anklaget for å være amerikansk spion og dømt til åtte års fengsel tidligere i år, men dommen ble denne uka omgjort til to års betinget fengsel av en ankedomstol i Teheran.

Saberi har i flere år arbeidet som frilansjournalist for blant andre BBC og amerikanske National Public Radio i Iran og avviser spionanklagene som grunnløse.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad grep selv inn og forlangte at hun måtte få en rettferdig behandling av ankedomstolen.

(NTB)