UTE ETTER 11 ÅR: Kristin Kirkemo (38) ble i forrige uke løslatt etter å ha sonet ferdig dommen for medvirkning til trippeldrap. Her er hun avbildet på vei inn i rettslokalet på Åråsen i 2002.
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
UTE ETTER 11 ÅR: Kristin Kirkemo (38) ble i forrige uke løslatt etter å ha sonet ferdig dommen for medvirkning til trippeldrap. Her er hun avbildet på vei inn i rettslokalet på Åråsen i 2002. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIXVis mer

Løslatt og nyforelsket

Kristin Kirkemo (38) har sonet ferdig dommen for medvirkning til trippeldrap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Som den første av de fire dømt for medvirkning til trippeldrap, er Kristin Kirkemo løslatt.

Ifølge Se og Hør kunne hun torsdag i forrige uke gå ut av Bredtveit fengsel, forvarings- og sikringsanstalt som en fri kvinne.

Kirkemo ble i 2002 dømt til 16 års fengsel. Det er nå gått 11 år siden hun startet soningen.

Utdannelse og fast jobb Under soning tok hun videregående opplæring og fikk lærlingeplass som verktøymaker ved Karl M. Gulbrandsen Stansefabrikk på Strømmen.

På våren fikk hun fagbrev. Bedriften skal ha vært så fornøyd med hennes innsats at hun ble tilbudt jobb allerede for tre år siden.

Nyforelsket Ifølge Se og Hør har Kirkemo kjøpt seg inn i huset til sin nye kjæreste. Sammen skal de nå pusse opp.

Kirkemo ønsker en mest mulig anonym tilværelse og har derfor ikke villet uttale seg om sitt nye liv.

Medadvokat Johnny Veum ønsker overfor Dagbladet ikke å kommentere saken, med henvisning til at Kirkemo ikke ønsker å bidra til noe ytterligere oppmerksomhet rundt løslatelsen.

IKKE PÅ TALEFOT: Per og Veronica Orderud kjemper fortsatt for å få saken gjenopptatt. Begge soner en dom på 21 års fengsel. De er ikke på talefot med Veronicas søster, Kristin Kirkemo.
Foto DALSNES/TOR ARNE Dagbladet
IKKE PÅ TALEFOT: Per og Veronica Orderud kjemper fortsatt for å få saken gjenopptatt. Begge soner en dom på 21 års fengsel. De er ikke på talefot med Veronicas søster, Kristin Kirkemo. Foto DALSNES/TOR ARNE Dagbladet Vis mer

- Jeg har aldri hatt en klient på så lang soning som har klart seg så bra. Hun er et stjerneeksempel på hvordan rehabilitering kan gjennomføres. Jeg er virkelig imponert, har Kristin Kirkemos advokat Tor Kjærvik tidligere uttalt til VG.

Hevder sin uskyld I boka «Fanget og fri» er Kirkemos forklaring i Orderud-saken gjengitt som en fortelling. Hun hevder å være uskyldig dømt, men ute av stand til å bevise hvem som utførte drapene.

Det skal i sin tid ha vært Kirkemos politiforklaring som ledet til at søsteren Veronica og hennes mann Per Kristian Orderud - samt Lars Grønnerød - ble arrestert og tiltalt.

Kirkemo var den eneste av de fire dømte som fikk saken prøvet i Høyesterett.