ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD:  Den sikta 23-åringen erkjenner ikke å ha begått handlingene han er siktet for, ifølge forsvarer Unni Fries. Arkivfoto: Nina Hansen
ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD: Den sikta 23-åringen erkjenner ikke å ha begått handlingene han er siktet for, ifølge forsvarer Unni Fries. Arkivfoto: Nina HansenVis mer

Løslatt på prøve onsdag- varetektsfengslet for voldtekt av barn i dag

- Han synes dette er veldig ille, sier forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 23 år gammel mann fra Horten er av Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt ei 12 år gammel jente.

De første to ukene er mannen underlagt brev- og besøkskontroll.

Politiet fikk rettens medhold i at det er fare for gjentakelse av straffbar handling og fare for at han kan påvirke vitner.

Voldtekten skal ha skjedd utendørs, i nærheten av Lindhøy skole på søndag, ifølge tb.no.

Dagen etter ble politiet varslet og 23-åringen arrestert.

Prøveløslatt Ifølge tb.no ble mannen prøveløslatt og avtatt fotlenke så seint som onsdag for en uke siden. Han en ubetinget dom på halvannet år for to sekuelle overgrep mot to mindreårige jenter, men slapp ut på prøve seks måneder før tida.

Dette bekreftes av vakthavende jurist i Tønsberg politidistrikt Hanne Solheim overfor Dagbladet.

- Denne personen var prøveløslatt, ja, sier hun.
 
23-åringen selv mener at han er havnet i politiets søkelys på grunn av den tidligere dommen. 

-Synes det er ille - Han har ikke erkjent straffeskyld eller å ha begått handlingen som han er siktet for. Han sier at han har hatt noe kontakt med denne jenta, men ikke slik som hun har forklart. Han sier han traff jenta for første gang denne søndagen via ei venninne som er eldre, sier siktedes forsvarer Unni Fries. 

Ifølge forsvareren tar mannen det tungt at er fengslet igjen. 

- Han synes dette er veldig ille, og føler at dette er knyttet til den saken han er dømt for tidligere. Han sier også at han ikke har noen interesse av å ha kontakt med jenter på denne måten, sier Unnie Fries.