Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatt sexsiktet voldtok kvinne

25-åringen ble arrestert, siktet for to voldtektsforsøk. Politiet begjærte mannen varetektsfengslet, men dommeren mente det ikke var fare for gjentakelse. Han tok feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommeren løslot siktede. Fire dager seinere ble han arrestert på nytt, siktet for en fullbyrdet voldtekt.

Statsadvokaten har reist tiltale mot 25-åringen for én voldtekt og to voldtektsforsøk og for utuktig omgang med et barn under 16 år.

Det var natt til lørdag 6. november i fjor at 25-åringen skal ha tatt kvelertak på en kvinne i Rathkes gate i Oslo, slik at hun kastet opp.

- Mannen skrek «Jeg skal ha sex med deg», sier kvinnen i sin politiforklaring.

Rømte

Ifølge politiet måtte mannen rømme fra åstedet før han klarte å gjennomføre samleie, fordi det kom en annen mann tilfeldig forbi og reddet kvinnen.

Dagen etter skal 25-åringen i krysset Telthusbakken- Akersbakken ha tatt tak i håret til en 15 år gammel jente, slik at hun falt i bakken. Ifølge politiet stakk mannen fra stedet, fordi 15-åringen kjempet imot alt hun klarte og ropte høyt om hjelp.

Etter de to angivelige voldtektsforsøkene ble mannen arrestert, og altså forsøkt varetektsfengslet, men han ble løslatt i Oslo forhørsrett, fordi dommeren kom til at det ikke var fare for gjentakelse av alvorlige straffbare handlinger.

Kvelertak

Men påfølgende fredag slo 25-åringen til på nytt, ifølge tiltalen. I Jarbakken skal han ha tatt kvelertak på en kvinne.

- Han sa jeg skulle være stille eller så ville han drepe meg. Deretter voldtok han meg, forklarer kvinnen til kriminalpolitiet.

Dagen etter ble mannen arrestert på nytt og har siden sittet varetektsfengslet.