LØSLATT: Utenriksminister Rex Tillerson bekrefter at den amerikanske studenten Otto Warmbier er satt fri fra Nord-Korea. Video: CNN Vis mer

- Løslatt student (22) fra Nord-Korea ligger i koma

Ifølge Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 15-tida norsk tid i dag bekreftet utenriksminister Rex Tillerson at den amerikanske studenten Otto Warmbier er sluppet fri fra Nord-Korea.

Ifølge Washington Post ligger Warmbier i koma.

De skriver at 22-åringen skal ha ligget i koma i over ett år, og det er de helsemessige årsakene som gjør at Nord-Korea løslater ham.

15 års staffarbeid

Sønnen vår kommer hjem. For øyeblikket betrakter vi det som om han hadde vært i en ulykke. Vi skal se sønnen vår i kveld, sier Ottos far, Fred Warmbier, til Washington Post.

Otto Warmbier ble pågrepet i januar i fjor og er dømt til 15 års straffarbeid for å ha stjålet en propagandaplakat fra hotellet han og hans reisefølge bodde på. 22-åringen og flere andre studenter fra University of Virginia var på besøk i Pyongyang.

22-åringen ble tirsdag evakuert via den amerikanske militærbasen i Sapporo i Japan. Videre går turen til hjembyen Cincinnatti i Ohio.

Det skal være svenske diplomater som har forhandlet løslatelsen med nordkoreanske myndigheter på vegne av amerikanske myndigheter.

- Fikk sovepille

Washington Post skriver at den nordkoreanske forklaringen bak Warmbiers helsetilstand er at skal ha fått en sovepille. Foreldrene til 22-åringen har fått forklart at Otto skal ha lidd at botulisme, og at han deretter skal ha fått en sovepille som han aldri våknet opp fra.

Botulisme er en potensielt alvorlig forgiftning forårsaket av et toksin produsert av botulinum-bakterien, ifølge norsk helseinformatikk.