Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatte amerikanere har forlatt Iran

- Vi er lettet over at dette 345 dager lange marerittet for Jason og hans familie endelig er over

 LØSTLATT:  Washington Post-journalist Jason Rezaian har nå forlatt Iran. Foto: REUTERS/Zoeann Murphy
LØSTLATT: Washington Post-journalist Jason Rezaian har nå forlatt Iran. Foto: REUTERS/Zoeann Murphy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington Post-journalisten Jason Rezaian har reist fra Iran sammen med to andre amerikanere som er sluppet ut av fengsel.

- Vi er lettet over at dette 345 dager lange marerittet for Jason og hans familie endelig er over, sier avisas administrerende direktør Fred Ryan i en uttalelse.

Rezaian og fem amerikanske menn, fire av dem med statsborgerskap fra både USA og Iran, er løslatt som et ledd i en fangeutveksling.

Den iranskamerikanske reporteren ble i oktober 2014 dømt for spionasje, en anklage både amerikanske myndigheter og arbeidsgiveren Washington Post har avvist.

Sveitsisk fly Den amerikanske storavisa bekrefter søndag ettermiddag at Rezaian og hans kone Yeganeh Salehi har forlatt Iran.
- Etter å ha holdt ut elendige forhold og umenneskelig behandling, må førsteprioritet nå være å sikre Jasons helse og velferd, sier Ryan.

En amerikansk tjenestemann sier paret var om bord i et sveitsisk fly sammen med to andre iranskamerikanere - pastoren Saeed Abedini fra Idaho og den tidligere sersjanten Amir Hekmati fra Michigan.

Uklart om fjerdemann Den fjerde amerikaneren, Nosratollah Khosravi-Roodsari, ble først oppgitt å ha reist sammen med de andre. Men en amerikansk tjenestemann sier at Khosravi-Roodsari ikke var med det sveitsiske flyet.

Det er ikke kjent om han har valgt å bli igjen i Iran eller om han vil reise med et annen fly.

- De som ønsket å forlate Iran, har gjort det, sier tjenestemannen. Femtemann, den amerikanske studenten Matthew Trevithick, har allerede forlatt landet, opplyste en amerikansk tjenestemenn lørdag.
Iranere løslatt Løslatelsene ble kunngjort lørdag kved, samtidig med at verdenssamfunnet letter på sanksjonene mot Iran. Avtalen innebærer at USA benåder sju iranere som er tiltalt eller fengslet for brudd på de internasjonale sanksjonene mot Iran.

Seks av mennene har både iransk og amerikansk statsborgerskap. Advokatene til flere av dem bekrefter søndag ettermiddag at klientene er blitt sluppet fri.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media