Løslatte amerikanere har forlatt Iran

- Vi er lettet over at dette 345 dager lange marerittet for Jason og hans familie endelig er over

LØSTLATT:  Washington Post-journalist Jason Rezaian har nå forlatt Iran. Foto: REUTERS/Zoeann Murphy
LØSTLATT: Washington Post-journalist Jason Rezaian har nå forlatt Iran. Foto: REUTERS/Zoeann Murphy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Washington Post-journalisten Jason Rezaian har reist fra Iran sammen med to andre amerikanere som er sluppet ut av fengsel.

- Vi er lettet over at dette 345 dager lange marerittet for Jason og hans familie endelig er over, sier avisas administrerende direktør Fred Ryan i en uttalelse.

Rezaian og fem amerikanske menn, fire av dem med statsborgerskap fra både USA og Iran, er løslatt som et ledd i en fangeutveksling.

Den iranskamerikanske reporteren ble i oktober 2014 dømt for spionasje, en anklage både amerikanske myndigheter og arbeidsgiveren Washington Post har avvist.

Sveitsisk fly Den amerikanske storavisa bekrefter søndag ettermiddag at Rezaian og hans kone Yeganeh Salehi har forlatt Iran. - Etter å ha holdt ut elendige forhold og umenneskelig behandling, må førsteprioritet nå være å sikre Jasons helse og velferd, sier Ryan.

En amerikansk tjenestemann sier paret var om bord i et sveitsisk fly sammen med to andre iranskamerikanere - pastoren Saeed Abedini fra Idaho og den tidligere sersjanten Amir Hekmati fra Michigan.

Uklart om fjerdemann Den fjerde amerikaneren, Nosratollah Khosravi-Roodsari, ble først oppgitt å ha reist sammen med de andre. Men en amerikansk tjenestemann sier at Khosravi-Roodsari ikke var med det sveitsiske flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer