Løslatte hagenisser på nett

Nettside viser flere hundre frigjorte hagenisser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Medlemmer av Hagenissenes frigjøringsfront har laget en nettside der de dokumenterer løslatelsen av mange hundre hagenisser.

Organisasjonen, som har spesialisert seg på å redde hagenisser i fangenskap og sette dem ut i sitt naturlige miljø, er fryktet av hagenisseeiere over hele verden.

På nettsiden They do exist, som trolig er et skalkeskjul for frigjøringsfronten, er det avbildet 119 hagenisser i Sverige, 145 i Belgia, 175 i Nederland og 59 i Luxembourg.

Felles for dem alle er at de har unnsluppet fangenskap i lumske bakgårder og hager, og får oppleve et liv i frihet, ofte sammen med andre hagenisser som har rømt fra samme skjebne.

Nettsiden har også lagt ut et kart, som viser områder med store forekomster av hagenisser. Så langt er det ingen observasjoner av løslatte nisser i Norge.

Dagbladet.no har flere ganger tidligere omtalt Hagenissenes frigjøringsfront. Den største seieren for nissens forkjempere, kom da de klarte å befri 150 hagenisser i Sydney sommeren 2000.

I fjor kom det hittil største tilbakeslaget for organisasjonen. Et ukjent antall nisser ble ført tilbake til fangenskap, etter en aksjon utført av skotsk politi.

Over tusen Dagbladet.no lesere deltok i en avstemning i anledning saken. 66,2 prosent av dem mente hagenissene måtte settes fri.

PÅ TUR: Denne gjengen står på en bussholdeplass for å dra på langtur. Foto: Privat
PÅ TUR: Denne gjengen står på en bussholdeplass for å dra på langtur. Foto: Privat Vis mer
ORKET IKKE: Ikke alle hagenissene takler den plutselige friheten. Denne stakkaren har oppsøkt politistasjonen i håp om hjelp.
REDDET: Denne lille hagenissen er ute og ser på livet.