Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslatte palestinske fanger hylles som helter

Ventet en heltemottakelse på Vestbredden.

LØSLATT I NATT: 18 fanger ble i natt løslatt. Hjemme hylles de som helter. Foto: AP / Mohammed Ballas / NTB Scanpix
LØSLATT I NATT: 18 fanger ble i natt løslatt. Hjemme hylles de som helter. Foto: AP / Mohammed Ballas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israel løslot natt til tirsdag 26 palestinske fanger, som ble hyllet som helter da de endelig fikk vende hjem til Vestbredden og Gazastripen.

18 av fanger ble kjørt i to hvite varebiler fra Ofer-fengselet til Ramallah på Vestbredden, der det ventet en heltemottakelse.

- Dette er en gledens dag for oss alle og for våre heroiske fanger som i dag har sluppet ut for å kunne leve som frie mennesker, sa president Mahmoud Abbas da han tok imot de 18 mennene.

Ut av graven - Dette er som å komme ut av graven og inn i livet igjen, sa Adnan Afandi, en av de løslatte som slapp ut etter å ha sonet 21 år av dommen på 30 år.

Abbas forsikret på sin side at han aldri kommer til å undertegne en fredsavtale med Israel før samtlige palestinske fanger er løslatt fra israelske fengsler.

Foruten de 18 løslatte fangene som ble kjørt til Ramallah, ble fem fanger transportert til Øst-Jerusalem og tre ble kjørt til grensen mot Gazastripen.

Sonet lenge Alle de 26 fangene har sittet i fengsel siden før Oslo-avtalen om begrenset palestinsk selvstyre ble inngått i 1993, en av dem i hele 28 år. De fleste av fangene sonet dommer for drap på israelere.

Israel har løslatt i alt 104 palestinske fanger siden fredsforhandlingene med palestinerne ble gjenopptatt etter press fra USA i juni.

Ytterligere en gruppe fanger skal i henhold til avtalen løslates ved en senere anledning.

(NTB)