Løslot barnedrapsmistenkte

Tre personer som mistenkt for å ha mishandlet og drept seks år gamle Joseph Abdulla ble i dag løslatt av tyske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Påtalemyndighetene mener det ikke lenger er grunnlag for å mistenke de tre arresterte for ugjerningen, som fant sted for tre år siden.

Løslatelsen kommer etter at et nøkkelvitne skal ha kommet med selvmotsigende vitnemål, og skal heller ikke ha greid å identifisere to av de mistenkte. Den tredje skal i følge påtalemyndigheten ha vanntett alibi.

Politiet: - Uhell

Seksåringen Joseph Abdulla, med tysk-irakiske foreldre, ble sommeren 1997 funnet død i et svømmebasseng i en badepark i den lille byen Sebnitz nær den tsjekkiske grensen. Politiet mente dødsfallet skyldtes et uhell under bading, og henla saken etter kort tid.

Men moren mente det var snakk om drap, og mistenkte høyreekstremister for å stå bak. Moren begynte å etterforsket saken på egen hånd, og samlet inn vitneutsagn. Hun kom fram til at sønnen var blitt utsatt for grov mishandling før han ble dopet og druknet. Ifølge vitner skal hele 200 mennesker ha vært vitne til at Joseph ble mishandlet av en gjeng nynazister.

Drapstrusler

Eksperter som har gått gjennom saken anklager politiet for å ha vist manglende interesse for saken, og uttalt at den lille familien har blitt trakassert av befolkningen i småbyen. Josephs foreldre har blitt utsatt fro drapstrusler etter at de sto fram om saken.

Morens etterforskning førte til at politiet gjenopptok saken i september i år. Saken sendte i forrige uke rystelser gjennom Tyskland, da det ble kjent at høyreekstremister kan ha mishandlet og drept gutten. Men i dag ba altså statsadvokaten i Dresden om at de mistenkte ble løslatt, og avviste anklagene om at de skal tilhøre et høyreekstremt miljø.

- På nåværende stadium av etterforskningen er det ikke lenger mistanke om høyreekstremisme som motiv, sa statsadvokat Hans Strobl.

Over 400 mennesker deltok i går på en minnegudstjeneste for Joseph. Kirken ble bevoktet av væpnet politi under høytideligheten.

(Dagbladet.no/NTB)

<B>JOSEPH: Bildet viser Joseph Adbulla sammen med søsteren Diana.