Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslot pedofil mann

KRISTIANSAND (Dagbladet): Trass i protester fra påtalemyndigheten ble den pedofile 20-åringen fra Kristiansand fredag ettermiddag løslatt etter seks måneders varetektsfengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen kan leve som en fri mann inntil saken mot ham kommer opp for Kristiansand byrett seinere i år.

Mannen skal ha begått sexovergrepene da han i en toårsperiode satt barnevakt for to gutter. På dette tidspunktet hadde yngstemann ennå ikke fylt ti år.

Tidligere i uka omgjorde Agder lagmannsrett kjennelsen fra Kristiansand forhørsrett om at det var grunnlag for å holde mannen i varetektsfengsel.

Nye overgrep?

Påtalemyndigheten påkjærte løslatelsen helt til Høyesterett fordi politiet mener det er fare for at 20-åringen skal begå nye sexovergrep. Dessuten mener påtalemyndigheten at 20-åringen burde vært varetektsfengslet av allmenne hensyn fordi han er tiltalt for forbrytelser med en strafferamme på inntil 21 års fengsel.
- Det har vært påtalemyndighetens klare oppfatning at mannen burde vært fengslet fram til hovedforhandlingen i byretten, sier politiinspektør Dennis Danielsen til Dagbladet.

20-åringen har selv foreslått frivillig meldeplikt tre ganger i uka.

Tilstått

I realiteten hadde Høyesteretts kjæremålsutvalg svært begrenset spillerom da man skulle overprøve lagmannsrettens kjennelse om å løslate mannen. Kjæremålsutvalget kunne bare satt kjennelsen til side dersom det ble påvist feil i saksbehandlingen eller lovanvendelsen.

20-åringen har tilstått flere overgrep mot to unge gutter. Handlingene skal ha pågått i to år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!