Løslot USAs yngste morddømte

Lionel Tate, som fikk livstidsdom for drap har begikk da han var 12 år gammel, er løslatt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lille Tiffany Eunick ble seks år gammel. Hun døde av skader hun ble påført da hun brytelekte med Lionel. Da han ble dømt av dommer Joel T. Lazarus i mars 2001 reagerte en hel verden på de amerikanske rettsmyndighetenes behandling av unggutten. De behandlet ham som en kriminell på lik linje med andre mer hardbarkede kjeltringer.

Lionel Tate ble den yngste som noen gang var blitt dømt til livstids fengsel i USA i 2001. I dag, etter tre år bak murene, ble han løslatt. Han fyller 17 år senere denne uka. Han har gått med på å erkjenne skyld for drap, men med en lavere strafferamme. Han nå møte i retten, for den samme dommeren som i 2001. I mellomtiden må han bære en elektronisk lenke som overvåker hans bevegelser.

Det var like før jul at det ble besluttet å la Tate føre saken sin på nytt. Hans forsvarere prosederte blant annet med at det ikke var foretatt en grundig undersøkelse av ungguttens mentale evener. En slik undersøkelse vil nå bli foretatt.

DØDE:</B> Tiffany Eunick var lekekamerat med Lionel Tate. Hun døde under mens de to lekeslåss og etterlignet amerikanske fribrytere.
TIL RETTEN:</B> Lionel Tate ble ført inn i retten i håndjern. Noen minutter senere var han løslatt, men han er fortsatt drapstiltalt.