Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løslot utpekt barneovergriper

Jenta (8) pekte ut samme mann som politiet mener er overgriper. Dagen etter ble han løslatt. Foreldrene raser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den åtte år gamle jenta pekte ut en 18-åring som mannen som forgrep seg på henne torsdag.

Dette var den samme mannen politiet hadde pågrepet, men 18-åringen ble allikevel løslatt, skriver Romerikes Blad.

Befølt

Flere foreldre til barn ved Gjellerås skole på Skjetten reagerer kraftig på løslatelsen av 18-åringen.

- Da jeg la meg i går kveld var det med visshet om at barna ikke kunne risikere å møte gjerningsmannen på vei til skolen morgenen etter. Det er helt skandaløst at vi nå kan risikere å møte ham på butikken i morgen. Hvordan skal jeg forklare min sønn at han ikke er i fengsel? spør nestleder Kjell Lorentzen i foreldreutvalget ved Gjellerås barneskole.

Det var torsdag morgen at åtteåringen på veg til skolen ble lokket inn i et skogholt, holdt fast med makt og befølt. Jenta kom seg etter hvert løs, og kom ikke fysisk til skade. Overgriperen skal den samme morgenen ha forsøkt å oppnå kontakt med flere andre elever ved skolen.

Skjønner reaksjoner

18-åringen, som ble pekt ut blant bilder av ti menn, har stilt seg uforstående til siktelsen. Leder for retts- og påtaleavdelingen i Romerike politidistrikt, Fredrik Rieber-Mohn, mener sannsynligheten for gjentakelse ikke er sterk nok for varetektsfengsling.

- Vi mener vi har rett mann, men finner ikke at vilkårene for varetektsfengsling er til stede. Han er kun siktet for seksuell handling mot ett barn. Jeg skjønner godt at det kan komme reaksjoner, men vi ser ingen annen utveg, sier politiinspektøren til Romerikes Blad.

Foreldrene mener at løslatelsen vil skape frykt og ryktespredning i nærmiljøet.

- Det som skjedde har rokket ved tryggheten på Skjetten. Skoleveien er en ting, men nærområdet er der 24 timer i døgnet. Det skal ikke være slik at barna ikke skal kunne gå på besøk til hverandre, sier forelder Siv Sollie.

IKKE FENGSLINGSGRUNNLAG: Politiinspektør Fredrik Rieber-Mohn mener de har tatt rett mann etter overgrep på en 8 år gammel jente. Foreldrene reagerer på at den utpekte 18-åringen nå er løslatt.
Hele Norges coronakart