Løsnet flere skuddsalver - forskanser seg i hus

DRAMMEN (NTB): En mann i 40-åra løsnet ved 18-tida i kveld flere skudd fra og i en enebolig som han har forskanset seg i på Konnerud i Drammen. Ingen er skadd. Like etter klokka 21 løsnet mannen en serie nye skudd, trolig fra et automatvåpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet, som kjenner mannens identitet, sier at han er psykisk ustabil. Mannen skal være i besittelse av et militært våpen - en AG3 - og flere hagler.

  Politiet i Drammen har sendt hele politikorpset sitt til åstedet, utstyrt med hjelmer og skuddsikre vester. I tillegg bisto Oslo politidistrikt med hunder og mannskap, trolig fra beredskapstroppen.

 Luftambulanse var ved 21.30-tida på vei til Buskerud sentralsykehus, trolig for å være i beredskap.

Varslet

Alle naboene ble varslet om skytingen, men ingen var ved 22.30-tida evakuert.

 - Vurderingen er at det er best at folk blir hvor de er, opplyser politiinspektør Sidsel Wam-Nilsen ved Drammen politidistrikt til NTB.

  Eneboligen i Stubberudveien ligger i landlige omgivelser. Området er sperret av og politiet tar alle forsiktighetsregler.

  Mannen har verken kommet med trusler eller framsatt krav. Politiet forsøkte i 22.00-tida å komme i dialog med mannen, men vaktledelsen i Drammen kunne ikke bekrefte om det var oppnådd kontakt.

  Etter en del usikkerhet tidligere på kvelden fastslo politiet ved 21.15-tida med stor sikkerhet at mannen fortsatt befant seg i huset.

 Politiet er nå også temmelig sikre på at mannen er alene i huset.