Løsnet hjulet på russebilen

Mens Fredrikstad-russen minnet de døde fra tragedien på Flisa, løsnet noen av hjulboltene på en russebil. - Vi kunne ha blitt drept, sier Marte Brenna - som fryktet det verste da bilen begynte å vingle i 70 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks russejentene fra Fredrik II videregående skole hadde vært på russedåp ved Domkirken i Fredrikstad. Under arrangementet ble det holdt et minutts stillhet til minne om ofrene i russebilulykken på Flisa.

Da de like etterpå kjørte hjemover i sin egen russebil, kom det plutselig kraftige dunkelyder fra bilen, og bakparten begynte å slenge.

- Noen hadde løsnet alle boltene på et av bakhjulene. Hadde vi kjørt fortere, kunne det gått ille. Vi kunne ha blitt drept, sier Marte Brenna.

Hun forteller at bilen dagen før ble EU-godkjent. Da var ingenting i veien med hjulene.

Advarer

- Noen må ha løsnet hjulboltene mens vi var på russedåpen. De var helt løse og i ferd med å falle av. Hvis det var ment som en spøk, så var den i så fall svært dårlig, sier Brenna.

Jentene vet ikke hvem som står bak sabotasjen.

- Vi kom seint, og måtte derfor parkere et stykke unna de andre russebilene. Hvem som helst kan ha gjort dette. Det er ganske forferdelig med tanke på hva som skjedde på Flisa, sier Marte Brenna.

- Russestyret har advart alle med russebil om å undersøke bilene grundig før kjøring. Vi har også kontaktet politiet om sabotasjen, sier Brenna.

Alvorlig

Politiavdelingssjef Trond Gammelsrud ved Fredrikstad politikammer ser svært alvorlig på hendelsen.

- De som har gjort dette, kan ikke være klar over hva slikt kan medføre. Det er rett og slett livsfarlig, kommenterer Gammelsrud.

Han sier jentene vurderer å anmelde saken som skadeverk.

SABOTASJE: Russejentene Marte Brenna, Berit L. Finess, Monica Molteberg og Susanne Toverud var blant de seks som fikk russebilen sabotert. Nå advarer de alle som har russebil.