Løsnet skudd under ransforsøk

To maskerte menn løsnet skudd da de forsøkte å rane en dagligvareforretning i Oslo i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Først gikk den ene ransmannen inn i butikken og truet innehaveren med et kraftig håndvåpen, forteller politiets operative uteleder Thor Langli til Dagbladet.no.

Da innehaveren ytte motstand, forlot raner nummer to vaktposten utenfor og kom inn i butikken. Der slo han eieren i bakhodet med et kraftig håndvåpen. I samme sekund gikk et skudd av og traff veggen bak innehaveren.

Merket etter skuddet kunne tydelig sees gjennom vinduene fra utsiden av butikken.

Medisinsk behandling

Innehaveren fikk noen små kutt i bakhodet, av slaget fra våpenet. Da Dagbladet.no kom til ransstedet fikk innehaveren medisinsk behandling fra det blødende såret i hodebunnen.

Butikken som ble ranet heter Maria Dagligvare, og ligger på Aleksander Kiellands plass i Oslo.

De to ransmennene fikk ikke med seg kassebeholdningen før de flyktet til fots oppover Waldemar Thranes gate i retning Ullevålsveien.

Snakker med vitner

MÅTTE BEHANDLES: Innehaveren av butikken som ble ranet måtte behandles for sårskader etter det brutale overfallet.Foto: OLIVER ORSKAUG
MÅTTE BEHANDLES: Innehaveren av butikken som ble ranet måtte behandles for sårskader etter det brutale overfallet.Foto: OLIVER ORSKAUG Vis mer

Bevæpnet politi gjennomsøkte restaurant Tranen og undersøkte om de ettersøkte kunne ha tatt seg inn på et hospits i nabolaget. Noen av restaurantgjestene, som så de flyktende ranerne gjennom vinduet, skal avhøres for å sikre politiet en nærmere beskrivelse av overfallsmennene.

I kveld kom etterforskere fra Kriminalvakta i Oslo til butikken for å avhøre innehaveren. Butikken er i kveld stengt, og i morgen skal politiets kriminalteknikere sikre seg prosjektilet som satt fast i veggen i butikken. Analyse av prosjektilet kan lede politiet til ranerne.

På frifot

De to ransmennene skal ha snakket engelsk til hverandre under ranet. Den ene beskrives skal ha normal kroppsbygning, mens den andre er noe mindre. De var maskert, men politiet mener de var menn begge to.

De er ikke pågrepet ved 19-tida i kveld, men flere patruljer er på utkikk etter dem.

Blant annet har politiet sjekket med Oslo Sporveier om de kan ha hoppet på en av de mange bussene som passerer utenfor butikken som ble ranet. En enhet fra hundepatruljen har i kveld forsøkt å spore opp ranerne, men uten å lykkes.

SIKRER ÅSTEDET: Operativ uteleder Thor Langli sikrer området rundt Marias Dagligvare i Oslo etter et ran i kveld.Foto: OLIVER ORSKAUG
MÅTTE BEHANDLES: Innehaveren av butikken som ble ranet måtte behandles for sårskader etter det brutale overfallet.Foto: OLIVER ORSKAUG