Løsning for elektrikerne

Ingen av partene i elektrikermeklingen ser noen grunn til å juble over resultatet som ble anbefalt ved 00.30-tiden natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Streiken blant elektrikerne ble unngått etter at partene anbefalte et forslag fra meklingsmann Stein Husby som innebærer et generelt lønnstillegg på 3 kroner timen. Samtidig er det blitt enighet om enkelte andre tillegg, blant annet et fagarbeidertillegg på 1 krone timen og et tillegg for reisende montører.

Den gjennomsnittlige lønnsøkningen for medlemmene Norsk Elektriker- og Kraftstasjonsforbund (NEKF) blir dermed på i overkant av 5 kroner timen. Enkelte fagarbeidere med minstebetaling vil få en økning i timelønnen på 9 kroner og 50 øre.

Mellomfornøyd

Forbundsleder Anders Kristoffersen i NEKF sier han er mellomfornøyd med meklingsresultatet.

- Det er ingen grunn til å juble, men resultatet var såpass godt at vi anbefalte det, sier Kristoffersen til NTB. Han er lettet over at det ikke blir streik blant medlemmene.

- Konflikter er aldri enkle å håndtere, sier Kristoffersen.

Arbeidsgiversiden ser heller ingen grunn til å juble over meklingsresultatet.

- Det har vært en konstruktiv mekling, og vi opplever dette som et godt resultat for begge parter, sier direktør Erik Markussen i Norges Elektroentreprenørforbund (NELFO) til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer