Løsning for elektrikerne

Ingen av partene i elektrikermeklingen ser noen grunn til å juble over resultatet som ble anbefalt ved 00.30-tiden natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streiken blant elektrikerne ble unngått etter at partene anbefalte et forslag fra meklingsmann Stein Husby som innebærer et generelt lønnstillegg på 3 kroner timen. Samtidig er det blitt enighet om enkelte andre tillegg, blant annet et fagarbeidertillegg på 1 krone timen og et tillegg for reisende montører.

Den gjennomsnittlige lønnsøkningen for medlemmene Norsk Elektriker- og Kraftstasjonsforbund (NEKF) blir dermed på i overkant av 5 kroner timen. Enkelte fagarbeidere med minstebetaling vil få en økning i timelønnen på 9 kroner og 50 øre.

Mellomfornøyd

Forbundsleder Anders Kristoffersen i NEKF sier han er mellomfornøyd med meklingsresultatet.

- Det er ingen grunn til å juble, men resultatet var såpass godt at vi anbefalte det, sier Kristoffersen til NTB. Han er lettet over at det ikke blir streik blant medlemmene.

- Konflikter er aldri enkle å håndtere, sier Kristoffersen.

Arbeidsgiversiden ser heller ingen grunn til å juble over meklingsresultatet.

- Det har vært en konstruktiv mekling, og vi opplever dette som et godt resultat for begge parter, sier direktør Erik Markussen i Norges Elektroentreprenørforbund (NELFO) til NTB.

Ville rammet Gardermoen

Et brudd i elektrikermeklingen ville ført til at 2.048 elektrikere i 12 private bedrifter ville lagt ned arbeidet fra mandag morgen.

Byggingen av det nye Rikshospitalet og hovedflyplassen på Gardermoen var blant prosjektene som ville blitt rammet. Også en betydelig del av virksomheten i Nordsjøen og ved landbasert oljevirksomhet ville blitt skadelidende ved en konflikt.

(NTB)