Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løsning i 12. time

Etter å ha slåss mot Kjell Inge Røkke mange måneder måtte Kværners styrformann Harald Arnkværn gi opp motstanden klokka 3 i natt. Løsningen innebærer en aksjeutvidelse på 2 milliarder kroner innen i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yukos slakter Almskog-pensjon

Røkke-løsning for Kværner

Kaoset råder ute på pressekonferansen til Kjell Inge Røkke og Harald Arnkværn. Rett før seansen startet forklarte styreformann Arnkværn at de har kommet fram til en løsning med Kjell Inge Røkke.

- Vi kom frem til en tilfredsstillende løsning for alle parter rundt klokka 3 i natt, sier Arnkværn til TV2 i formiddag.

Han ville ikke kommentere detaljer i Røkkes redningsplan.

- Dette er en helhetspakke. Vi føler at denne løsningen representerer en robust finansiell løsning som bør være attraktiv for aksjonærer. Både nåværende og fremtidige, sier Arnkværn på pressekonferansen.

Ifølge styreformannen innebærer løsningen også en industriell løsning, som innebærer at man ikke behøver å slåss med aksjonærene i framtida.

Den finansielle løsningen på Kværnerkrisa innebærer blant annet en rettet kapitalemisjon på 2 mrd kroner innen generalforsamlingen i morgen, forklarte Arnkværn.

Løsningen innebærer at Kjell Inge Røkke eier 40 prosent av Kværner.

Dagbladet.no kommer med mer.

Hele Norges coronakart