Løsning i grafikermeklingen

Norsk Grafisk Forbund (NGF) og Mediebedriftenes Landforening (MBL) kom fredag kveld fram til en løsning. Streik er dermed avverget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er kommet til enighet, bekreftet nestleder Anders Skattkjær i Norsk Grafisk Forbund til NTB ved 23.30-tiden.

Dermed var meklingen mellom Norsk Grafisk Forbund (NGF) og Mediebedriftenes Landforening (MBL) over før meklingsfristens utløp ved midnatt.

Avisene kommer dermed ut som normalt. Norsk Grafisk Forbund hadde varslet plassfratredelse for 815 medlemmer i 20 avisbedrifter, blant dem VG, Dagbladet og de største regionsavisene.

Minstelønn

Partene er blitt enige om at det ikke blir endringer i avtalen for grafikerne innen avisområdet. Lønnsøkningen er innenfor rammen på 3,5 prosent og pensjonsavtalene er fryst på samme måte som for journalistene.

- Det har vært en realistisk og grei prosess mellom partene, sier Skattkjær til NTB.

Han er også svært fornøyd med at minstelønnssatsene for faglærte er økt til minst 250.000 kroner, og for ufaglærte til minst 230.000 kroner i året.

Journalister

Norsk Grafisk Forbund brøt forhandlingene med MBL da journaliststreiken var et faktum 12. mai. Bruddet kom da MBL gjorde det klart at det ikke ville bli videre forhandlinger dersom ikke NGF frafalt sitt pensjonskrav.

Enigheten MBL og Norsk Journalistlag kom fram til var å ikke gjøre endringer i pensjonsordningene de to kommende år, med mindre det er enighet om endringer lokalt.

Etter at det ble en enighet på dette punktet i journalistoppgjøret, sa NGFs forhandlingsleder tidligere denne uken at han ikke forventet at det ville bli så altfor komplisert å komme til enighet i dette spørsmålet.

NTB