Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løsning i meklingen for skoler og sykehus

Unio-forbundene og Virke er blitt enige om en løsning for Helse, Utdanning og Kulturområdet (HUK) i Virke. Dermed blir det ingen streik ved skoler, høyskoler, sykehus og museer fra mandag av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene hadde frist til å bli enige til midnatt, men ble sittende og mekle på overtid. Rundt klokka 5 opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen i Unio at partene er kommet til enighet.

– Enigheten innebærer videreføring av offentlig tjenestepensjon og offentlig AFP for konkrete sykehus integrert i spesialisthelsetjenesten, skoler, høgskoler og museer, opplyser Svendsen.

Unio-forbundene hadde på forhånd varslet uttak av 276 medlemmer. I første omgang var det meldt plassfratredelse for medlemmer i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk ergoterapeutforbund og Norsk Radiografforbund.

En streik ville blant annet ramme flere avdelinger ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen, Stiftelsen Diakonhjemmets Sykehus i Oslo, en rekke museer i Trondheim, montessoriskoler i Bærum og Drøbak og folkehøgskolene Rødde og Solborg. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!