Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Løsning i sikte for bussjåførene

Etter mekling i hele natt, går det mot en løsning i lønnsforhandlingene med

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norsk Transportarbeiderforbund og Transportbedriftenes Landsforening har sittet i mekling siden onsdag, og nærmer seg en løsning i morgentimene i dag.

- Vi har fortsatt noen papirer og avklaringer å gjennomgå, men det nærmer seg en løsning, sier administrerende direktør Christian Aubert i Transportbedriftenes landsforening til Dagbladet.no tirsdag morgen.

150.000 busspassasjerer i Bergen, Akershus og Oslo kan bli rammet av en eventuell streik. Blant annet vil Flybussene stanse opp.

- Det er fremdeles stor fare for streik. Men vi fører en god dialog, og jeg er optimistisk, sa meklingsmann Dag Nafstad mandag kveld.

Krever lønnsøkning

NTF krever 40.000 i lønnsøkning og partene innrømmer at faren for streik er stor.

- Arbeidsgiverne må vise vilje til å komme oss i møte. Hvis de kommer med de én femti i timen som Fellesforbundet forhandlet seg fram til, så pakker vi sammen på stedet, sier forbundsleder Per Østvold.

TLs administrerende direktør, Christian Aubert, erkjenner at bussjåførene er dårlig lønnet.

Løsning i sikte for bussjåførene

- Det viktigste spørsmålet i denne meklingen er lønna, og 40.000 kroner er ikke mulig å innfri på ett oppgjør. Bussjåførene tjener ikke mye, men jeg vil understreke at det er mange arbeidstakergrupper, også med høyere utdanning, som tjener mindre enn bussjåførene.

Frykter køer og kaos

Fagforbundene varslet streik fra arbeidstidens begynnelse tirsdag hvis forhandlingene ikke førte fram. Det kan skape store problemer for pendlerne.

Trafikken inn til Oslo vil stanse opp. Svært mange av bussene som går inn til hovedstaden vil stå stille i morgen og det kan bli fullt kaos på veien.

Sporveisbussene i selve Oslo vil derimot ikke bli rammet. Men noen av rutene i Oslo kjøres av Norgesbuss og disse vil bli rammet av streiken. I tillegg vil Flybussekspressens ruter til Gardermoen bli rammet.

- Det vil ikke gå noen busser til eller fra Drøbak eller Nedre Romerike. Også nesten 75 prosent av Bærum vil være uten bussforbindelse, opplyser Gry Isberg Haaheim, informasjonssjef i SL.Alle busser i Bergen som kjøres av Gaia Buss vil bli rammet av en streik tirsdag. Dette gjelder også flybussen, parkeringsbussene og servicelinjene.  Alle busser i Bergen som kjøres av Gaia Buss vil bli rammet av streik i morgen. Dette gjelder også flybussen, parkeringsbussene og servicelinjene. Politiet i Bergen frykter total trafikkork i byen når alle innbyggerne må komme seg til jobb på annen måte, skriver BT.

Disse bedriftene rammes av streiken

Gaia Buss og Gaia Reiser i Bergen. 


Connex Øst
 på Østlandet.

Norgesbuss i Bærum/Romerike og Oslo.

Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap, Fagernes og JVB Tur.

SB Transport i Bodø og Helgeland.

Pedersens Lastebiltransport i Brumunddal.

Kirkestuen Transport i Lom

Yrkestrafikkforbundet har varslet streik i de samme bedriftene. I tillegg har YTF varslet streik i disse to godsbedriftene:

 Fosen Transportservicea i Leksvik og

Olafsen Transport i Bodø.

KJØRER IKKE: Det går ingen busser fra Drøbak til Oslo tirsdag hvis det blir streik. Pendlerne må finne andre måter å komme seg til jobben.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling